81.000 euro voor bezigheidstehuis voor personen met een handicap in Tienen

 
Huis in de Stad vzw liet een bezigheidstehuis voor mensen met een handicap bouwen. De provincie Vlaams-Brabant gaf hiervoor 81.000 euro. Op vrijdag 28 augustus om 15 uur wordt de nieuwbouw officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister Jo Vandeurzen.

De provincie Vlaams-Brabant investeert jaarlijks in infrastructuurwerken en/of uitrustingskosten van voorzieningen en diensten voor opvang en ondersteuning van personen met een handicap.
 
Zo ontving Huis in de Stad vzw uit Tienen 81.000 euro voor de bouw van een bezigheidstehuis voor 36 personen met een handicap. Het gaat om 6 plaatsen voor werkenden en 30 plaatsen voor niet werkenden.
 
Om personen met een handicap toegang te geven tot kwaliteitsvolle zorg- en woonondersteuning is het belangrijk dat het aanbod voldoende gespreid is en dat het aanbod voldoet aan de noden. Maar de bouw of verbouwing van een voorziening zorgt voor heel wat kosten. Om deze organisaties te stimuleren om toch de stap te zetten, steunen we ze met investeringssubsidies om een aanbod te realiseren op een nieuwe locatie.

Tags: