Op de vierjaarlijkse Nationale Dag van de Agravrouw lanceerden nationaal KVLV-voorzitster Nik Van Gool en minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, Joke Schauvliege een gloednieuw infopunt voor onderneemsters in de land- en tuinbouwsector. 
In het bijzijn van honderden Agravrouwen werd Liv, wat staat voor Landelijk infopunt voor vrouwen, in Oudenaarde op feestelijke wijze boven het doopvont gehouden. Minister Schauvliege aanvaardde hiermee ook het meterschap van Liv, een eer die haar te beurt viel als dank voor haar steun bij de opstart van dit project.

WAAROM LIV?

In haar dagelijkse werking wordt KVLV-Agra geconfronteerd met problemen die vrouwen in de land- en tuinbouwsector ondervinden. Vragen rond hun juridische en financiële positie op het bedrijf, de combinatie arbeid en gezin, de zoektocht naar en het evenwicht met een (extra) job buitenshuis, … komen vaak aan bod. Met verschillende studiedagen, vormingen en dossiers zoals ‘Kaas met gaatjes’ probeert KVLV-Agra hier alvast zo goed mogelijk op in te spelen. 

Helaas bestaat er niet één globaal pakket van adviezen dat voor alle boerinnen of tuiniersters van toepassing is. Met de steun van de Vlaamse overheid komt Liv aan dit probleem tegemoet door o.a. individuele vragen te beluisteren, eerstelijnsadvies te geven en indien nodig door te verwijzen naar de gepaste expert. 

WAT BIEDT LIV?

Liv wordt hét aanspreekpunt voor alle land- en tuinbouwsters in Vlaanderen.

Liv geeft eerstelijnsadvies over juridische, financiële en sociale thema’s met aandacht voor de unieke situatie van land- en tuinbouwsters. Zit je met een erg specifieke vraag, dan brengen we je in contact met de juiste expert.

Liv is een kenniscentrum over vrouw zijn in de land- en tuinbouw. Op de website 

www.e-liv.be vind je vanaf 1 maart 2016 informatie over de huidige wetgeving rond juridische, financiële en sociale thema’s, een overzicht van publicaties en vormingen, verschillende modelbrieven en tal van interessante links.

Liv is ook een meldpunt voor problemen in de praktijk, knelpunten in reglementering of vrouwonvriendelijke praktijken. Enkel als we weten wat er leeft en waar het schoentje wringt, kunnen we ijveren voor verandering. 

Via telefoon of e-mail staat een vertrouwenspersoon tijdens de kantooruren paraat om vrouwen hierover met raad en daad bij te staan. 

MEER INFO

Op kvlv.be/pers vind je meer info zoals de speech van minister Joke Schauvliege, de speech van nationale KVLV-voorzitster Nik Van Gool en de KVLV-factsheet.
Voor concrete vragen over Liv mag je contact opnemen met An Deneffe via adeneffe@ons.be,

Tags: