Online versie nieuwsbrief

PROOST!


TOERISME
Belevingscentrum 'Het Moment' >>>terug


Abdij Averbode

Iedereen is welkom binnen de muren van de abdij om te genieten  van vier Averbode-producten: bier, kaas, brood en peperkoek. Er is een abdijcafé met huisbrouwerij, kaasrijperij, een bakkerij en een abdijwinkel. Het Moment bevindt zich op het kruispunt van de drie provincies Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen.Horen, zien maar vooral proeven >>>terug

Horen, zien maar vooral proeven: ontdek exclusieve bierarrangementen tijdens onze biermaand
 
De Biermaand in Vlaams-Brabant is de ideale gelegenheid om te ontdekken hoe traditie en innovatie elkaar vinden in een schuimende pint. Enkel tijdens deze maand zetten brouwers hun deuren open, geniet je van bijzondere bierarrangementen en krijg je de pittigste bierverhalen te horen. Ontdek snel hoe je het beste uit de Biermaand haalt!
 

PLATTELAND
Kunstwerk Rufferdinge Landen >>>terug

Kunstwerk verzegelt vriendschapsbanden tussen Hesbaye brabançonne en het Hageland.

Van 2010 tot 2014 hebben de 3 leadergebieden Hageland+, Hesbaye brabançonne en Haspengouw  samengewerkt rond diverse plattelandsthema’s. Om de succesvolle samenwerking te benadrukken werd een kunstwerk opgetrokken in het domein Rufferdinge te Landen. Het kunstwerk van de hand van de hout-en-boom-kunstenaar Xavier Rijs, is geschonken door de Waalse LEADER groep Hesbaye brabançonne.

De onthulling van het kunstwerk, in aanwezigheid van de kunstenaar.


Prijs voor ‘Vrouwelijk talent op het platteland’ >>>terug

Voor de derde keer organiseert Ons de prijs voor ‘Vrouwelijk talent op het platteland’ in aanwezigheid van Joke Schauvliege. 

Dankzij het partnerschap van Vlaanderen en Cera vallen er drie talentvolle vrouwen in de prijzen! Elk wint 2000 euro!

30 vrouwen met oog voor hun directe omgeving, vol passie voor het platteland en fier op hun talent dingen mee naar de Prijs voor ‘Vrouwelijk talent op het platteland’. De winnaar uit Vlaams-Brabant is Monique Dedobbeleer, zij maakt het verschil. Ze is een positief ingestelde vernieuwer.B(l)oeiend Hageland is genieten van bloesems >>>terug

 

Toerisme Vlaams-Brabant heeft de afgelopen weken het bloeiende Hageland in de kijker gezet. Ondanks het koude weer en de regen, wist de campagne duizende mensen te bereiken binnen en buiten Vlaams-Brabant.Vlaams-Brabant zaait 60 hectare bloemen >>>terug


 

 

37 Vlaams-Brabantse gemeenten verdelen gratis 15.000 zakjes met bloemenzaad. Met dit zaad kunnen de Vlaams-Brabanders een bloemenakker aanleggen en zo mee helpen aan het overleven van de bij in onze regio.

Wie zo’n zakje wil kan op www.vlaamsbrabant.be/bloemenakker nagaan of zijn/haar gemeente bloemenzaad verdeelt en hoe men dit kan bekomen. 

De verpakking bevat  20 gram zaden voor bloemen zoals klaprozen, korenbloemen, boekweit, dille of koriander. Dat is voldoende voor het inzaaien van 40m².  Bij het zakje hoort een brochure met uitleg over het zaaien, onderhoud en de bijen.

Meer infowww.vlaamsbrabant.be/bloemenakker


ONS

Grootste huishoudploeg van Vlaanderen zoekt versterking. >>>terug

Met meer dan 3000 medewerkers en 18.0000 klanten is Puuur een belangrijke werkgever en 1 van de grootste dienstenchequebedrijven in Vlaanderen. Puuur is sterk vertegenwoordigd in de Vlaams-Brabant.

Meer info op www.puuur.be 

Puuur heeft meer dan 10 jaar ervaring als diversiteitsvriendelijke organisatie, kwalitatieve dienstverlener en betrouwbare werkgever. Puuur maakt deel uit van Ons.

Nieuw regiokantoor Puuur, Haacht

De kantoormedewerkers en huishoudhulpen van de regio's Haacht en Leuven zijn samengesmolten tot één groot team. Ze namen hun intrek in een groter en nog beter bereikbaar kantoor in Haacht. Hun nieuwe contactgegevens zijn: Regiokantoor Haacht _ Stationsstraat 46 - 3150 Haacht - 016 44 18 20  puuur.haacht@ons.be


15 jaar Woningaanpassing >>>terug

 

 

 

Gust liet recent zijn bad vervangen door een inloopdouche én aan alle trappen een leuning én rustplateau zetten zodat hij weer vlot in en uit kan!
In die 15 jaar werden 2.200 zorgbehoevenden geholpen door Landelijke Thuiszorg.


 

LentePrikkel >>>terug


 

 


 


 

 

 


  


 

Twitter
Monique Swinnen on Facebook
linkedin
ISSUU

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be .
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be of tel.nr. 016 26 70 57