Online versie nieuwsbrief

Zoek het niet te ver.


TOERISME
Opening Sven Nys Cycling Center >>>terug

Het Sven Nys Cycling Center op de Balenberg is een interactief belevingscentrum voor fietsliefhebbers. Ook wandel en fietstoeristen komen er volop aan hun trekken.

Sven Nys Center op de Balenberg


Proclamatie Gids en Reisleiders >>>terug
Feestelijke proclamatie van Gids en Reisleiders in Vlaams-Brabant #Hageland.
 

PLATTELAND
Nieuwe kansen voor platteland. Voorstelling projecten LEADER Hageland+ >>>terug

8 Hagelandse plattelandsprojecten krijgen via het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER ruim 293.500 euro steun. Het gaat zowel om gemeente overschrijdende projecten als projecten die in de gemeenten Aarschot, Diest, Glabbeek, Kortenaken, Linter, Tielt-Winge en Zoutleeuw worden uitgewerkt.

Deze projecten spelen duidelijk in op de dynamiek en de noden van de streek. Heel actuele Hagelandse plattelandsthema’s zijn aan de orde. Zo zetten ze in op het thema van vergrijzing, eenzaamheid, het thema van de asielzoekers, maar ook investeren we in een Hagelandse icoon die onze lokale wijn wel is.

Coöperatief Wijnlabo Hageland

Eén van de goedgekeurde projecten is ‘Coöperatief Wijnlabo Hageland’.
In het Hageland zijn heel wat goede wijnbouwers actief. Maar ze beschikken niet over de nodige middelen om kwaliteitsparameters tijdens het wijnmakingsproces te meten. Het project ‘Coöperatief Wijnlabo Hageland’ wil alle Hagelandse wijnbouwers laten gebruik maken van analyses van de stalen. Zo kunnen ze de ideale oogsttijd bepalen en het wijnmakingsproces op de voet volgen. Dit draagt bij aan de kwaliteit van Hagelandse wijn en versterkt zo de streekidentiteit van het Hageland als wijnbouwregio.

Welke de ander projecten zijn kan u hier terugvinden


Boerentram Grimbergen gerestaureerd door Don Bosco Haacht >>>terug

Boerentram “G” 9104 van Grimbergen verlaat Haacht. Hij werd er vier jaar lang gerestaureerd door de leerlingen van de Don Boscoschool.

De Boerentram vertrekt ‘op vakantie’ naar een beschermde stelplaats in Knokke. Hij zal begin 2017, na renovatie van de stelplaats, terugkeren naar zijn ‘oude stal’ in Grimbergen.

 


Aarschot Bebloemd >>>terug

Honderste verjaardag van 'Aarschot Bebloemd'

Ze vierde hun honderdste verjaardag in het Capucienenklooster. Ik vindt het bewonderenswaardig dat een vereniging die in oorlogstijd noodzakelijk was, haar plaats in de huidige maatschappij heeft kunnen vinden en blijft waarmaken. Ik zou dan ook alle leden en vrijwilligers van harte willen feliciteren met deze verjaardag.


LANDBOUW
Boeren op een Kruispunt. Hulp voor boeren in nood >>>terug

Landbouwers met financiële, administratieve en psychosociale problemen kunnen voor advies terecht bij Boeren op een Kruispunt vzw. Vlaams-Brabantse landbouwers deden een beroep op deze hulp.

 

Meer info: www.boerenopeenkruispunt.be

 


WELZIJN

Opening WZC Keyhof Huldenberg >>>terugOpening Zorgcirkels Jongdementie >>>terug

 

Er zijn 7 zorgcirkels jongedementie, die samen inspelen op de ondersteuningsnood van gezinnen die getroffen worden door jongdementie. Het ontmoetingshuis is er één van. De andere zijn: sterke eerstelijnszorg, zorgbegeleider, dagcentrum, woonunit, buddy-werking, vorming en een ontmoetingsgroep.  Bij dit initiatief zijn 13 partners betrokken.

Meer info kan je vinden in de brochure Dementie, u staat er niet alleen voor.Provincie legt mee de eerste steen van vzw Bindkracht >>>terug

 

De provincie Vlaams-Brabant gaf de vzw Bindkracht 49.500 euro voor de bouw van het Bindkracht-huis, een kleinschalig woonverband voor personen met een fysieke of mentale beperking te Landen.

 


 

Jazz Wood

>>>terug

Zaterdag 20 augustus JAZZ WOOD in het Chartreuzenbos.

www.jazzwood.be

 


 

 


 


 


 


 


 

Twitter
Monique Swinnen on Facebook
linkedin
ISSUU

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be of tel.nr. 016 26 70 57