Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven gaan structureel samenwerken

Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven gaan voortaan meer structureel samenwerken. Een eerste resultaat is een dagarrangement over de herdenking van de Eerste  Wereldoorlog voor fietsers, met een korting voor een bezoek aan de Leuvense Universiteitsbibliotheek en aan het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk’.

Vlaams-Brabant en Leuven beter promoten

Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven hebben de voorbije jaren succesvol samengewerkt om het toerisme in de provincie en haar hoofdstad te ontwikkelen.  Onder meer rond het zakentoerisme en de promotie van het bieraanbod werden verschillende concrete projecten uitgewerkt.

Daarom hebben we besloten om de samenwerking verder structureel uit te bouwen. De bedoeling is om kunststad Leuven en Vlaams-Brabant, met de twee groene regio’s Hageland en Groene Gordel, als kwalitatieve en duurzame toeristische verblijfsbestemming op de kaart zetten. De uitgangspunten zijn respect voor elkaars strategie en samenwerking op vlak van thema’s of opportuniteiten die voor beide partners relevant zijn. We denken hierbij concreet aan kennis en innovatie, bier, gastronomie, fietsen, Vlaamse Meesters en de Eerste Wereldoorlog.
Elke partner voorziet hiervoor jaarlijks een budget. 

Fietsen langs sporen van WOI in Leuven en Tildonk
Naar aanleiding van deze samenwerkingsovereenkomst lanceren Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven een nieuw dagarrangement voor fietsers over de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. 

Wie een bezoek aan de Leuvense Universiteitsbibliotheek combineert met een bezoek aan het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk geniet een korting van 2 euro op de inkom.
Er wordt een kaart uitgegeven met een route op het fietsknooppuntennetwerk van 26 km die deze twee belangrijke attracties verbindt. Deze kaart is gratis en viertalig.