52 gemeenten in Vlaams-Brabant krijgen financiële steun om van de week van de opvoeding lokaal een succes te maken. De provincie Vlaams-Brabant brengt daarnaast ‘Smakelijk daten in de kinderopvang’ uit. Dit boekje toont hoe de kinderopvang ouders, kinderen en

buurt kan verenigen en laten genieten van samen koken en eten.

Smakelijk daten

Voor de Week van de Opvoeding maakte de provincie Vlaams Brabant, samen met een aantal kinderdag-verblijven en onthaalouders, het boek ‘Smakelijk daten in de kinderopvang’.

Het is een inspirerend kookboek voor opvanginitiatieven met snel-klaar sterrecepten uit en voor de kinderopvang, DIY-decoratietips voor de kinderfeesttafel en inspiratie voor smakelijke activiteiten met ouders en kinderen.

Koken, kookboeken, kookprogramma’s, kookzenders, … Koken is in. Ook kinderen ontsnappen niet aan deze hype: er zijn tal van kookboeken voor baby’s, peuters. Voor veel ouders wordt goede voeding een belangrijk aandachtspunt als een kind geboren wordt. 

De kans is groot dat hun kind tijdens de week echter niet thuis eet, maar in de opvang. Ook daar wordt een basis voor later gelegd en leren kinderen dat eten lekker, aangenaam en gezellig kan zijn.

Dit boek speelt hierop in. Het kwam er op initiatief van drie kinderdagverblijven uit Vlaams-Brabant die lekkers uit de opvang en de buurt wilden bundelen om opvang, ouders en buurt te verenigen en  te laten genieten van samen koken en eten.

Met dit idee zijn we aan de slag gegaan. Samen werkten we het  kookboek uit. We vroegen kinderdagverblijven naar gerechten waar hun baby’s en peuters de vingers bij aflikken. De recepten zijn op kindermaat, maar zijn even smakelijk voor volwassenen.

Week van de Opvoeding in 52 gemeenten

52 gemeenten in Vlaams-Brabant krijgen financiële steun om van de week van de opvoeding lokaal een succes te maken.

Voor het volledige aanbod: www.vlaamsbrabant.be/weekvandeopvoeding

 

 

Tags: