Online versie nieuwsbrief

LEKKER !!

 

 

 

 

 

 

LANDBOUW


Tour de Crème

>>>terug

 

Wat smaakt er beter dan een ijsje op de boerderij met melk recht van bij de boer? De provincie Vlaams-Brabant zet met haar campagne ‘Tour de Crème’ van 1 mei tot en met 30 september het hoeve- en streekijs in de kijker.

12 landbouwbedrijven uit Bekkevoort, Galmaarden, Gooik, Huldenberg, Kortenberg, Liedekerke, Lennik, Merchtem, Overijse, Pepingen  en Ternat doen mee aan deze Tour de Crème.Vlaamse Aspergeseizoen

>>>terug

 

 

De dagen lengen en de grond warmt stilletjes op. Onder de grond groeit al weken de eerste lentegroente. De asperges zijn nu dik en lang genoeg. Net voor ze uit de grond willenbreken, moeten ze geoogst worden. De traditie wil dat het aspergeseizoen kan beginnen na de eerste officiële steek.

De start van het Vlaamse aspergeseizoen vond plaats bij teler Marc Goossens aan het aspergeveld te Malderen / Londerzeel.TOERISME

Watertoerisme

>>>terug

Vernieuwd vaaraanbod

Toerisme Vlaams-Brabant vzw, Kanaaltochten Brabant vzw en de kanaalgemeenten Vilvoorde, Zemst en Kapelle-op-den-Bos geven nieuwe impulsen aan het vaartoerisme in de regio. 

Via aperitief- en zondagscruises kan de toerist de regio verkennen. Vilvoorde profileert zich hierbij als ankerpunt vanwaar deze cruises naar Kapelle-op-den-Bos zullen plaatsvinden.  Vanuit Brussel vaart de waterbus, tijdens de zomer dagelijks naar Vilvoorde.

 

Watertrappen, kanaal- en fietsroutes met verfrissingsvoordelen

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde met de toeristische diensten van de gemeenten Vilvoorde, Meise, Grimbergen, Zemst, Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel het concept “watertrappen” met talrijke “verfrissingsvoordelen”.  Watertrappen is een open aanbod aan suggestieroutes op het fietsroutenetwerk rondom het kanaal. 


Waterspeelplaats Halve Maan Diest

>>>terug

De provinciedomeinen zijn onze paradepaardjes. We willen een sterk aanbod in een groene omgeving ontwikkelen voor de bezoekers. Opdat deze domeinen hun rol optimaal kunnen vervullen, blijven we investeren in infrastructuur en veiligheid. Zo gaat in de Halve Maan de nieuwe waterspeelplaats open.


 

Poort Averbode in het hart van de Merode

>>>terug

Na een tweetal jaren zijn de werken rondom de Abdij van Averbode afgerond. Deze poort op het knooppunt van de drie provincies Antwerpen, Limburen en Vlaams-Brabant wordt het centrum  van de Merode. Dat toeristen en bezoekers dit onthaalpunt al gevonden hebben, zien we in de statistieken. Dit punt met nummer '100' is het drukste wandelknooppunt van het absoluut populairste wandelknooppunt van Vlaanderen. De nieuwe lekdreef wacht op haar bezoekers.


Biermaand Vlaams-Brabant

>>>terug

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 22 april tot en met 5 juni de ‘Biermaand Vlaams-Brabant’.


WELZIJN

40.000 euro voor Tarsenaal in Diest

>>>terug

De groep 75-plus wordt steeds groter. De meeste 80-plussers hebben een sociaal netwerk en trekken zich goed uit de slag, maar het risico op vereenzaming stijgt met de leeftijd. Daarom stimuleren we dagverzorgingscentra en lokale dienstencentra (LDC’s) voor een babbel, informatie en een ontspannende activiteit. Zo kunnen ze langer zelfstandig blijven wonen.

 


 

 

 

 

VAN STAL!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57