Online versie nieuwsbrief

Schipper mag ik overvaren?

 

 

 

 

 

 

PLATTELAND


Platbodemboot Zichem

>>>terug

Deze unieke platbodemboot ging ‘voor anker’ aan de Demer in Zichem. Het is het eerste van de vijf bakens langs deze rivier.

Toerisme Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Noord-Hageland en de vijf Demergemeenten: Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Aarschot, Begijnendijk en Rotselaar zetten met het project ‘Ontmoet de Demer’ de unieke troeven van de Demervallei nog meer in de kijker. Nieuwe plattelandsprojecten

>>>terug

1.100.00 euro voor 17 plattelandsprojecten in Vlaams-Brabant

 • Van de bodem tot de zevende hemel, door gemeentebestuur Gooik
 • Duurzaam beheer landschappelijke hagen Vlaams-Brabant, door vzw Agrobeheercentrum Eco Kwadraat
 • Wees ‘gegreet’ in Hoegaarden, greeters op het platteland, door vzw De Tuinen van Hoegaarden 
 • Brussel LUST, door vzw KVLV, Vrouwen met Vaart
 • Witloofwortels: ook insecten lusten er wel pap van, door vzw Nationale Proeftuin voor Witloof 
 • Brabants trekpaard, samen erfgoed een toekomst geven, door de directie recreatie van de provincie Vlaams-Brabant
 • Halte Den Diepen Boomgaard, door vzw De Diepen Boomgaard 
 • Afwerking gemeenschapscentrum De Okelaar, door CVBA SO De Okelaar 
 • Meer ruimte voor jeugd, vrije tijd en verbondenheid in Herent, door vzw Gudrun-Elckerlyc
 • Opfrissing van ontmoetingscentrum Den Berg in Ransberg
 • Multifunctionele jeugdvoorziening Statie Budingen
 • BUITENgewoon Gedeeld
 • Investeringssubsidies trage wegen 2017 in Linter
 • ‘Hageland, warm wielerland’
 • ‘Voetweg 94: Wijndries’ van Trage Wegen Bekkevoort
 • ‘Met de Klimaat-mobiel de energiearmoede reduceren’

Vlonderpad aan ‘het Boulevarreke’ in Bierbeek

Eén van de projecten die de LEADER-steun krijgt is de aanleg van een vlonderpad  langs voetpad 93 in Bierbeek. ‘Het Boulevarreke’ genoemd, is van belang voor Bierbeek en haar inwoners.Opening volkstuinen 'Orleanstoren'

>>>terug

 

Volkstuinen lopen als een trein. 
Met de opening wil de stad Aarschot de zone rond de Orleanstoren in de kijker zetten. De volkstuinen en de hoogstamboomgaard zijn de eerste stappen in de uitbouw van een landschapsproject rond de oude toren. Hierdoor zal de omgeving  van de Orleanstoren een steeds belangrijkere sociale en groene rol spelen voor onze stad.

Minister Schauvliege trekt in 2017 opnieuw 300.000 euro uit voor een nieuwe projectoproep voor volkstuinen. De oproep schenkt speciale aandacht aan jongeren en de welzijnssector.  Aanvragen kunnen bij de VLM ingediend worden tot en met 17 september via het e-plattelandsloket (https://www.vlm.be/nl/themas/platteland/e-loket).


TOERISME


Van stal tot stal in Londerzeel

>>>terug

Toerisme Vlaams-Brabant organiseerde op 11 juni een Open Stoeterijendag. Het grote publiek kan dan een kijkje nemen achter de schermen van vier stoeterijen in Londerzeel. 


 

Damiaan museum

>>>terug

Een open venster op de wereld ...

Nu de verbouwingen afgerond zijn, wordt het museum opnieuw geopend voor het publiek. Vernieuwd en uitgebreid, dynamisch en interactief, eigentijds belevingscentrum ... ontgrenzend, verbindend. Het Damiaan museum wil informeren, inspireren, sensibiliseren en engageren. 


WELZIJN


Stekelbees Begijnendijk 20 jaar

>>>terug

Reeds 20 jaar lang zet een ervaren team van kinderbegeleiders zich dag in dag uit iin voor alle kinderen van Begijnendijk. Zij zorgen voor een warme kwaliteitsvolle opvang in Stekelbees van Landelijke Kinderopvang.Vrijwilligersfeest

>>>terug

20 vrijwilligersverenigingen krijgen op vrijwilligersfeest 300 euro voor hun gouden feesttip.

Op 10 juni organiseerde de provincie Vlaams-Brabant een groot feest van en voor vrijwilligers.

In maart van dit jaar startte de provincie Vlaams-Brabant haar zoektocht naar vrijwilligers-verenigingen die een gouden feesttip hadden. Van alle inzendingen koos ze 20 winnaars.

'We vieren dit jaar de 10de verjaardag van de gratis provinciale vrijwilligersverzekering. Deze wordt vooral aangevraagd door verenigingen die een feest of activiteit organiseren, en hierbij hun vrijwilligers willen verzekeren. Om dit feestaspect  te belichten, vroegen we aan vrijwilligers-verenigingen welke gouden tip ze hadden om er een écht feest van te maken. Dit zijn soms kleine dingen die een groot verschil kunnen maken, zoals samen koken, een kleurwedstrijd organiseren of samen zingen’.
15.750 € voor Oostrem

>>>terug

De provincie Vlaams-Brabant investeert in infrastructuurwerken en/of uitrustingskosten van voorzieningen en diensten voor opvang en ondersteuning van personen met een handicap. Oostrem krijgt 15.750 euro voor de verbouwing van een huis in Wilsele.

 

 

 

 

 

 

 

VAN STAL!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57