Online versie nieuwsbrief

 "Vlaams-Brabant, uw streekmotor,
neemt in 2018 een vliegende start! "

 

 

 

 

TOERISME

Toerisme Vlaams-Brabant stimuleert zakentoerisme

>>>terug

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert de website www.zakentoerismevlaamsbrabant.be. Via deze site kunnen bedrijven en verenigingen in enkele muisklikken een geschikte vergaderzaal of evenementenruimte vinden.Te gast in Tweeperenboom dorpcentrum van Winksele.

De economische waarde van het zakentoerisme in Vlaams-Brabant wordt op jaarbasis op zo’n 244 miljoen euro geschat. De groeiende sector vult het vrijetijdstoerisme goed aan omdat bedrijven tijdens de werkweek boeken en vrijetijdstoeristen in de weekends en in de vakantieperiodes.Stijging tewerkstelling horeca

>>>terug

Uit de cijfers van het RSVZ  blijkt dat het aantal zelfstandigen in de Vlaams-Brabantse horecasector sinds 2010 met 13% is gestegen.

In de brede toeristische sector werken in Vlaams-Brabant zo’n 33.000 mensen. Toerisme wordt soms onderschat, maar het is een belangrijk deel van de economie en een belangrijke werkgever in Vlaams-Brabant.


Te gast in 't mooi Alternatief te Tielt-Winge.Happy Valentijn-wedstrijd,
heb jij de app al geïnstalleerd?

>>>terug

Nathalie Vanden Bempt uit Boutersem kan genieten van een romantisch weekend in B&B Hoeve Ransberg. Ze is de winnares van de Happy Valentijn-wedstrijd van LEADER Hageland+.Nieuw Markpad versterkt wandelnetwerk Pajottenland

>>>terug

Het wandelnetwerk Pajottenland, het grootste wandelnetwerk van Vlaanderen 620 km, kreeg een update. De belangrijkste vernieuwing is een pad langs de rivier de Mark door de gemeenten Herne en Galmaarden.

Voorts zijn er enkele nieuwe trajecten bijgekomen in Lennik en Roosdaal en kan men via de Groene Wandeling van Dilbeek naar Sint-Pieters-Leeuw wandelen.


Klaprozen toveren Panquinkazerne in Tervuren om tot vredessite

>>>terug

Van 20 juni tot 11 november wordt de Panquinkazerne in Tervuren omgetoverd tot een vredessite. Een klaprozeninstallatie herdenkt er het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Landschaps- en tuinarchitecten Sven Vangodtsenhoven en Hans Tuerlinckx van Art-Ex ontwierpen een 100 meter lange balk die start op het hoefijzerplein van de Panquinkazerne en verder in hoogte toeneemt over de Sint-Hubertussite. Vandaaruit zal de bezoeker een unieke kijk hebben op de ruïne van het voormalige hertogelijk paleis en de vijvers van Tervuren.


PLATTELAND


Meer dan 1 miljoen euro voor plattelandsprojecten

>>>terug

Als #streekmotor zorgt de provincie voor de behoud en de verdere ontwikkeling van ons platteland. Niet alleen landbouw, maar ook recreatie en plattelandstoerisme, handel, historisch erfgoed, cultuur en ecologie versterken een bloeiend platteland.

De voorgestelde plattelandsprojecten kan u via deze link terugvinden
Provincie zoekt Schaarbeekse krieken

>>>terug

 

Het provinciale Proefcentrum Pamel en de Hoge Raad van Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) zijn op zoek naar zaailingen van Schaarbeekse krieken. Ze bereiden een proefveld voor de ontwikkeling van een struikvariant van Schaarbeekse krieken voor.

 

Vernieuwd ontmoetingscentrum De Buksboom, Tienen

>>>terug

In december 2016 gingen de werken van start. Het bestaande gebouw werd deels afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. Ook het behouden gedeelte werd volledig vernieuwd en aangepast aan de hedendaagse energieprestatienormen. Naast een grote zaal met toog en podium, is er ook een kleedkamer, keuken, vergaderzaal en berging voorzien in de Buksboom, Bost.
Het project ontving 75.000€


LANDBOUW


Nieuwe koelcellen voor witloofonderzoek

>>>terug

Proefcentrum Herent. Acht nieuwe koelcellen in het Proefcentrum Herent werden officieel in gebruik genomen. Deze koelcellen dienen voor de bewaring van witloofwortels maar ook voor onderzoek naar bewaar- en ontdooimethodes. Kostprijs 500.000€ medegefinancierd door Vlaanderen, BelOrta-veiling en provincie Vlaams-Brabant.
Brussel LUST start op 6/3

>>>terug

Verbinding tussen onze boeren en Brussel

In de Rand van Brussel, dus in de provincie Vlaams-Brabant, zorgen land- en tuinbouwbedrijven voor een gevarieerd aanbod aan heerlijke producten recht van de boer. Brussel telt 1,2 miljoen inwoners en vormt zo een enorme potentiële afzetmarkt voor onze boeren. Maar in de praktijk is onze hoofdstad nog vaak onontgonnen terrein. ‘Brussel LUST’ wordt getrokken door het steunount Hoeveproducten en vele partners.


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57