Online versie nieuwsbrief

 "Gooi de ramen open,
laat de lente binnen!"

 

 

 

 

Toerisme Awards Vlaams-Brabant 2018 uitgereikt.

>>>terug

De eerste Toerisme Awards van Vlaams-Brabant gingen naar B&B De Meren uit Langdorp, Ontmoet de Demer, ‘t Silsomhof uit Erps-Kwerps en de Herisemmolen uit Alsemberg. Ze wonnen de Award elk in hun categorie. De publieksprijs gaat naar het Wandelnetwerk Getevallei.

En de winnaars zijn...


(foto: Lander Loeckx)Fruitbeeldig Hageland

>>>terug


Op 11 locaties in de Hagelandse bloesemstreek lieten kunstenaars zich inspireren door de vele boomgaarden in de regio. Via drie nieuwe kunstroutes en één familieroute kan men deze kunstwerken ontdekken.

Meer info via >>> https://pers.vlaamsbrabant.be/fruitbeeldig-hageland
Bierweekends in Vlaams-Brabant en Leuven

>>>terug

De provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven zetten tussen 13 en 29 april weer alle tapkranen open.

Vlaams-Brabant telt vandaag meer dan 35 brouwerijen en minstens 473 bieren. Het brouwen van bier zit al eeuwen in de Vlaams-Brabantse genen.

Drie bierfestivals: het Leuven Innovation Beer Festival 14 en 15 april, de Nacht van de Grote Dorst in het Pajotse Itterbeek en het Zythos Bier Festival op 28 en 29 april.
‘Volg Thibau als je kan’

>>>terug

Het Sven Nys Cycling Center ontwikkelde de nieuwe gezinszoektocht ‘Volg Thibau als je kan’.

Kinderen die samen met hun ouders het Sven Nys Cycling Center in Baal bezoeken, kunnen voortaan op pad met een gratis doepakket vol opdrachten op kindermaat.
Thibau Nys heeft een hele reeks opdrachten in petto om spelenderwijs het belevingscentrum en de ganse Balenberg-site te ontdekken.

De jonge bezoekers krijgen  aan de balie een opdrachtenboekje.

Nieuwe fietskaart voor Vlaams-Brabant

>>>terug

 

 

150 km nieuwe fietspaden en 105 nieuwe knooppunten

In het Hageland en Leuven is het fietsnetwerk grondig vernieuwd. Dit deel van het netwerk, goed voor 900 van de 2000 km, is immers meer dan 10 jaar oud.

Deze operatie, waarbij 8.000 nieuwe borden zullen geplaatst worden, is in januari gestart en loopt nog tot en met mei 2018.

Vlaanderen Vakantieland is terug van nooit weggeweest

>>>terug

Digitaal inspiratieplaform voor binnenlands toerisme

De vijf Vlaamse provincies werken samen om het toerisme in Vlaanderen intens te promoten. Liefst 69% van alle overnachtingen in Vlaanderen komen van toeristen uit eigen land. Binnenlands toerisme is goed voor een omzet van 1,2 miljard euro. De grote bekendheid van de naam Vlaanderen Vakantieland zorgt er voor dat de provincies voortaan onder die koepel het toerisme in Vlaanderen extra in de kijker zullen plaatsen, niet met een TVprogramma, maar met een digitaal inspiratieplatform.

Kijk op: www.VlaanderenVakantieland.be


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57