Online versie nieuwsbrief

 "Aprilse grillen?
wij zijn klaar voor zon en regen! "

 


Klimaatmobiel leert Hagelanders duurzaam wonen

>>>terug

Vanaf maart 2018 toert de Klimaatmobiel door het Hageland. In deze hiervoor speciaal ingerichte mobilhome kan men terecht voor informatie en ondersteuning over energiebesparing, renoveren en duurzaam wonen.
Vlaams-Brabant lanceert prijs voor waterrobuuste architectuur

>>>terug

 

De provincie Vlaams-Brabant is gevoelig voor overstromingen. Dat hebben verschillende gemeenten jammer genoeg al aan de lijve ondervonden. De materiele, maar ook psychologische schade die een overstroming met zich meebrengt is niet gering. Nochtans bestaan er voldoende technische 

mogelijkheden om architecturale projecten uit te werken die in harmonie zijn met het watersysteem. Om succesvolle waterrobuuste projecten in de kijker te stellen, lanceert de provincie Vlaams-Brabant de ‘Provinciale prijs 2018 – Waterrobuust bouwen’.   >>> vlaamsbrabant.be/prijs-waterrobuust-bouwen

 
Beschermen tegen wateroverlast

>>>terug
Vlaams-Brabanders, die in overstromingsgevoelige zones wonen, kunnen provinciale subsidies krijgen om hun woning te beschermen tegen wateroverlast. Inwoners uit Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw kunnen als eerste beroep doen op deze subsidies.
Provincie investeert om modderstromen tegen te gaan

>>>terug

De provincie Vlaams-Brabant keurde de ‘samenwerkingsovereenkomst erosiecoördinator’ met de stad Aarschot en de gemeente Linter goed. Hierdoor kunnen zij beroep doen op de provinciale erosiecoördinatoren voor de bestrijding van erosie. Het werk van de erosiecoördinatoren kost niets aan de gemeenten.
Grondig onderhoud waterlopen Zennebekken

>>>terug

 

 

De provincie Vlaams-Brabant gaat vanaf 1 maart grondige ruimingswerken uitvoeren aan waterlopen in het Zennebekken. De werken zullen plaatsvinden in Beersel, Dilbeek, Grimbergen, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Wemmel en Zemst.Elk jaar tussen 1 december en 31 maart zorgt de provincie Vlaams-Brabant voor een grote ruiming van de waterlopen van tweede categorie.

In het Zennebekken investeert de provincie 385.000 euro.Nieuwe privacywetgeving op komst

Vanaf 25 mei 2018 wordt nieuwe privacywetgeving van kracht. Wil je mijn nieuwsbrief nog ontvangen? Dan meld je je best opnieuw aan. Voor het versturen van deze nieuwsbrief is enkel je e-mailadres nodig. Je e-mailadres zal ook enkel voor deze nieuwsbrief gebruikt worden. Klik hier om mijn nieuwsbrief te blijven ontvangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57