Online versie nieuwsbrief

 

 

De eerste knip!
Laat de zomer maar komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOERISME

 

Druiventro(t)s

>>>terug

Toerisme Vlaams-Brabant promoot dit druivenseizoen een heerlijke mix van activiteiten in de druivenstreek.

Nu we de eerste druivenknip achter de rug hebben, maken Tervuren, Hoeilaart,  Huldenberg en Overijse zich klaar voor een bijzondere editie van Druiventro(t)s, een seizoen vol pittige activiteiten.

Meer op http://www.moniqueswinnen.be/druiventrots(Sp)rankelend Hageland.

>>>terug

3 weekends boordevol wijn.

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met 7 Hagelandse gemeenten, ‘(Sp)rankelende Hageland’.  Drie weekends lang, tussen 19 augustus en 3 september, openen de Hagelandse wijndomeinen hun deuren. 

meer: http://www.moniqueswinnen.be/sprankelend-hageland'Door de lens van de bezetter'

>>>terug

Van 29 juni tot 11 november kan men de unieke openluchttentoonstelling ‘Door de lens van de bezetter’ bezoeken in de kloostertuin van de Engelenburcht in Tildonk.  Het gaat om een selectie van foto’s die Duitse kunsthistorici, fotografen en architecten tijdens de Eerste Wereldoorlog namen van Belgisch erfgoed.

Adres: Kloostertuin Engelenburcht, Kruineikestraat 5a in TildonkInfopunt Kasteel van Horst

>>>terug

Bezoekerscentrum opnieuw open.

De heropening van het bezoekerscentrum en infopunt van het Kasteel van Horst is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Holsbeek en Herita.

De vrijwilligers van het Kasteel van Horst houden, samen met de tijdelijke verantwoordelijke, het bezoekerscentrum open van woensdag tot en met zondag, telkens van 10u tot 17u.

 


 

25 jaar Monumentenwacht

>>>terug

Al 25 jaar springt Monumentenwacht Vlaams-Brabant in de bres voor ons erfgoed. Dagelijks zijn er 2 interieurwachters en 8 bouwkundige wachters op pad. Zij staan ten dienste van 640 eigenaars of beheerders van beschermde én waardevolle gebouwen, als lid van Monumentenwacht. Zo'n 1000 gebouwen nemen zij onder hun hoede. De wachters gaan op zoek naar verborgen gebreken en geven advies om dit patrimonium in de beste omstandigheden te bewaren.


WELZIJN


Geocoins

>>>terug

Toerisme Vlaams-Brabant, gemeente Opwijk en Hopwally gaan geocoins verstoppen in de West-Vlaamse hopregio. Deze actie verbindt hop-toeristen met (H)op Smaak in Opwijk. Op zaterdag 17 juni start de Hop Geocache in Opwijk.

Deze zomer organiseren Toerisme Vlaams-Brabant en de hopgemeenten onder de noemer ‘(H)op Smaak’ tal van activiteiten over hop en bier.

Meer infowww.facebook.com/toerismeopwijk en www.toerismevlaamsbrabant.be/hop

 


WATERLOPEN


Hakseldammen

>>>terug

Hakseldammen houden water en modder tegen in Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Galmaarden.

Het glooiende landschap is erg gevoelig voor erosie en wateroverlast. Daarom investeerde de provincie 35.000 € in houthakseldammen in beide gemeenten. Ze voorkomen erosie van de vruchtbare grond en houden modderstromen tegen.


WELZIJN


Opening inclusiepad

>>>terug

Het nieuwe pad aan zorgcentrum Ganspoel werd door de gemeente Huldenberg aangelegd.

Het zorgcentrum Ganspoel biedt ondersteuning aan 186 kinderen en volwassenen met een visuele en visueel-meervoudige beperking.
Het zorgcentrum investeert al enkele jaren in een tandemclub. Bewoners en vrijwilligers gaan dan samen op stap.  

Dit ‘inclusiepad’ werd mogelijk gemaakt met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen en de Europese plattelandsmiddelen.
Opening Villa Bindkracht in Landen.

>>>terug

Het is de bedoeling een project uit te bouwen in verbondenheid met bewoners, ouders en de buurt. Kinderen met een handicap krijgen er de mogelijkheid om zichzelf te ontplooien en een eigen leven uit te bouwen volgens hun eigen mogelijkheden.LANDBOUW


Nieuwe teelten met potentieel

>>>terug

Haalbaarheid inschatten via praktijkonderzoek en proefvelden in Proefcentrum Herent

De eerste resultaten voor goudsbloem, quinoa, zoete aardappel, hennep, koolzaad en miscanthus zijn bekend.

http://www.moniqueswinnen.be/nieuwe-teelten-met-potentieel


EUROPA


Sterrenklas-wedstrijd

>>>terug

394 Vlaamse klassen namen deel aan de Sterrenklas-wedstrijd over Europa. Klas 4L5 van school De Kraal in Winksele scoorde het beste resultaat in Vlaams-Brabant. Samen met de winnaars uit de andere Vlaamse en Waalse provincies winnen ze een daguitstap.

 

 

 

 

 

 

 

VAN STAL!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57