Online versie nieuwsbrief

 "Op volle paardenkracht."

 

 

 

 

TOERISME

Brabantse trekpaarden

>>>terug

De Leuvense jaarmarkt is een ideale gelegenheid om het Brabants trekpaard in al zijn facetten te tonen.

Kom zeker ook naar Vollezele op zaterdag 15 oktober!Gerestaureerd Wijnpershuis opent deuren

>>>terug

 

De provincie Vlaams-Brabant heeft door een respectvolle restauratie en functionele uitbreiding nieuw leven geblazen in een stuk waardevol Leuvens erfgoed.

Het Wijnpersgebouw, gelegen op de site van de provinciale school De Wijnpers, werd in 1551 door de Sint-Geertrui-abdij gebouwd. Het deed dienst als pershuis bij het verbouwen van de druiven die op de heuvelflanken werden geteeld. Sindsdien kreeg het gebouw verschillende functies om in 2003 zijn deuren te sluiten. 

LANDBOUW


Zwerfvuil langs trage wegen

>>>terug

Provincie pakt zwerfvuil langs trage wegen aan.

De provincie Vlaams-Brabant startte een proefproject om het zwerfvuil langs trage wegen aan te pakken. In Steenokkerzeel en Linter wordt een infopaneel ‘Welkom bij de boer’ geplaatst om de gebruikers uit te nodigen het landschap te respecteren.
Demo Houtkantenbeheer

>>>terug

In Zemst staan heel wat houtkanten langs landbouwpercelen. Het onderhoud van deze houtkanten is een noodzakelijke maar intensieve klus. Het Agrobeheercentrum Eco2 heeft hierrond heel wat expertise opgebouwd , o.a. met demopercelen en met pilootprojecten rond verwarming van een school met uit houtkanten gewonnen houtsnippers. 
Op deze demo kon je kennismaken met de werking van Eco2Dag van de Landbouw

>>>terug

 

 

Luc en Rita Salens-Van der Elst.

"Ondertussen is het al de vierde generatie die het landbouwbedrijf uitbaat. We zijn gestart in het centrum van Kortenberg, in de Engelenstraat, met een combinatie van vleesvee en grondwitloof. De tak van het vleesvee werd afgebouwd en stopgezet. Afgelopen oktober verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie in Erps-Kwerps. Hier focussen we ons volledig op het grondwitloof en de akkerbouw. Ook onze hoevewinkel is mee verhuisd en viert dit jaar zijn 25ste verjaardag!"

EUROPA / PLATTELAND

 

Demerpoorten in Betekom en Langdorp

>>>terug

Aan de kerk van Langdorp kan je op de vroegere aanmeerplek voor schepen genieten van een mooi uitzicht over het Demerlandschap. En in Betekom staat er  aan de brug over de Demer een tolhuisje, een knipoog naar het verleden.

Dit zijn twee nieuwe ontmoetingsplekken, gerealiseerd via het project ‘Ontmoet de Demer’. Hiermee zetten Toerisme Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Noord-Hageland de unieke troeven van de Demervallei nog meer in de kijker.

 


WELZIJN


CADO Vilvoorde verhuist naar het woonzorgcentrum, Filfurdo

>>>terug

De verhuis naar de zorgsite langs de Harensesteenweg in Vilvoorde was nodig omdat er dagelijks zo'n 6 tot 13 cliënten komen en de vorige locatie te klein werd. In de dagopvang brengen de cliënten een aangename tijd door en kunnen ze deelnemen aan verschillende activiteiten. meer info 0800/112 05.

 
Toneelstuk 'Mistig Landschap' Wereldweek dementie - Alzheimercode - nodigt uit.

>>>terug

 

Het toneelstuk ‘Mistig Landschap’ is een pakkende theatermonoloog met life saxofoonmuziek gebaseerd op het boek Hersenschimmen van Bernlef.

Waar Engelenburcht 
Kruineikestraat 5a
3150 Tildonk (Haacht) 

Hoe geraak ik hier? 

Wanneer
DINSDAG 19 september 2017 VAN 19:00 TOT 22:00


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57