Online versie nieuwsbrief


Nooit meer oorlog.


The Armed Man – a Mass for Peace van Karl Jenkins

>>>terug

 

 

Een onderdeel van de herdenking van de 
“ Groote oorlog in Vlaams-Brabant” werd opgevoerd in Aarschot. Indrukwekkende uitvoering door 150 koorleden o.a. Cantate.


11 november herdenking.

>>>terug

Om 11 uur luidden alle klokken van Vlaams-Brabant. Hoegaarden en vele gemeenten herdenken op ingetogen manier het einde van WOI.
Klokken parade in Aarschot

>>>terug

Aarschot verwelkomt de vredesbeiaard.Nocturne sluit klaprozeninstallatie Maaiveld Tervuren

>>>terug

Op 11 november vond de laatste nocturne plaats in de Panquinkazerne in Tervuren. Daarmee wordt het vredesproject met de klaprozeninstallatie, naar aanleiding van de herdenking van de 100ste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog, afgesloten.

Er kwamen zo’n 20.000 bezoekers de installatie ontdekken. Heel wat van deze bezoekers hebben in het kunstwerk een vredesboodschap gepost. Deze worden verzameld en vormen een blijvende herinnering aan deze tijdelijke installatie.

De keramieken klaprozen werden verkocht ten voordele van 11.11.11.


Straffe Streek Gemeenten gehuldigd

>>>terug

De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant huldigden 53 'Straffe Streek Gemeenten' in de nieuwe vestiging van Centho Chocolates in Boortmeerbeek.


Boer zoekt Klant

>>>terug

Infonamiddag over korte keten en consumentengedrag.

Je mag nog het beste product ter wereld hebben, met een sterk verhaal stijgt het pas echt boven zichzelf uit. Wat doet de klant beslissen om al dan niet korte keten te kopen? Welke mechanismen spelen onbewust een rol? En hoe stuur je deze in een bepaalde richting?


24.000 leerlingen maken kennis met Vlaams-Brabants witloof

>>>terug

Fijnproevers zijn verlekkerd op witloof maar kinderen durven er hun neus voor op te halen. Dankzij de witloofbox behoort dit tot het verleden. Door de groente zelf te telen, stijgt de waardering want wat je zelf ziet groeien, smaakt beter. De voorbije negen jaar leerden al 178.500 kinderen uit de lagere scholen van Vlaams-Brabant het witte goud kennen. Goed voor 8.500 witloofboxen.


Opening renovatie en nieuwbouw vzw Martine Van Camp

>>>terug

De hoofdzetel was te klein en verouderd, het gebouw werd geheel gestript en gemoderniseerd.

De vzw ontvangt in totaal 170 mensen, op diverse plaatsen in Diest en Scherpenheuvel-Zichem.


Laatste provincieraad van deze legislatuur


>>>terug

Laatste provincieraad in volle bezetting met 72 raadsleden. Dank aan de CD&V fractie en alle medewerkers van het provinciebestuur.

 


 

 VAN STAL!

 

 

Wonen langs een waterloop

 

Nieuwsbrieven

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57