Online versie nieuwsbrief


De Provincie uw #STREEKMOTOR
Eerste prijs waterrobuust bouwen

>>>terug

Woonzorgcentrum Dommelhof in Tielt-Winge en LAVA architecten winnen eerste prijs waterrobuust bouwen.

Onze provincie is gevoelig voor overstromingen. Nochtans bestaan er voldoende technische mogelijkheden om architecturale projecten uit te werken die in harmonie zijn met het watersysteem. Via de prijs ‘Waterrobuust bouwen’  willen we dergelijke projecten in de kijker zetten. We stimuleren zo architecten en bouwheren om na te denken over hoe ze hun gebouwen kunnen wapenen tegen overstromingen.


Kortenaken heeft hemelwaterplan

>>>terug


De provincie Vlaams-Brabant geeft 28.477 euro aan de gemeente Kortenaken voor haar hemelwaterplan. Kortenaken heeft het derde afgewerkte hemelwaterplan van Vlaams-Brabant.
 Provincie bestrijdt modder in...

>>>terug

Provincie bestrijdt modder in Asse, Beersel, Diest, Dilbeek, Landen, Scherpenheuvel-Zichem en Aarschot.


 Vernieuwd wandelaanbod tussen Kleine en Grote Gete

>>>terug

IOp het grondgebied van de stadjes Hoegaarden, Tienen en Landen, brachten Toerisme Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Zuid-Hageland het volledig wandelaanbod in het gebied opnieuw in kaart, goed voor 250 km wandelplezier.Avonturenpad verhoogt beleving van Getevallei

>>>terug

In de Grote Ge(k)te, het provinciaal natuurontwikkelingsgebied van 206 ha in Linter, ligt een populair traject van het wandelnetwerk Getevallei.

In Drieslinter werd een nieuw avonturenpad aangelegd waarbij men het landschap en de natuur kan ervaren vanop een hangbrug.


Eerste paal wandelnetwerk Demer en Dijle

>>>terug

Toerisme Vlaams-Brabant heeft, samen met tien gemeenten van het Dijleland en het Hageland, Steenokkerzeel, Kortenberg, Kampenhout, Boortmeerbeek, Herent, Haacht, Keerbergen, Rotselaar, Begijnendijk en Aarschot, een wandelknooppuntennetwerk ontwikkeld van 340 km.


De infogids en de kaart van het wandelnetwerk Demer en Dijle zijn vanaf december te koop in de boekhandels en toeristische infokantoren of via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties

Nieuwe natuurlijke speelzone in Opvelp

>>>terug

 

De gemeente Bierbeek kiest er bewust voor om in elke deelgemeente bij nieuwe verkavelingen speelruimte te voorzien. Zo is Opvelp nu ook een speelgebied rijker met natuurlijk reliëf en wildere struiken en bomen. De wadi’s kregen een nieuw profiel om het water beter te bufferen.


 Nieuw lokaal Chiro Budingen.

>>>terug

De Chiro van Budingen maakte jarenlang gebruik van drie lokalen van school De Bron.

De stad Zoutleeuw besliste om op een eigen terrein aan het voormalige station een multifunctionele, toegankelijke nieuwbouw op te trekken. De locatie is hier perfect voor, dankzij haar centrale ligging en vlotte bereikbaarheid met de fiets.

LEADER-subsidies 39.000 euro


Scouts lokaal Herent

>>>terug

Om meer ruimte te maken voor jeugd, vrije tijd en verbondenheid in Herent hebben de Scouts Diependaal een aanbouw bij hun bestaande lokalen laten plaatsen.` Rond het gebouw komt een avontuurlijke speelruimte die voor iedereen toegankelijk is’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid en Europa.

 


 Burgemeesters bakken in ‘Toer van de Boer’

>>>terug

De gemeente Linter organiseerde de eerste editie van ‘Toer van de Boer’ aan ’s Hertogenhof in Melkwezer. Toer van de Boer is een evenement dat gebaseerd is op streekproducten en het Korte Ketenverhaal. Lokale landbouwers worden in de kijker gezet om bij het grote publiek de voeling met de landbouwsector te versterken.


Toerimse Vlaams-Brabant nodigt u uit bij de Mysterieuse bossen.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 VAN STAL!

 

 

Wonen langs een waterloop

 

 

Nieuwsbrieven

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57