Online versie nieuwsbrief


Droog en heel warm... ijsjes tijd!
Ijs recht van bij de boer

>>>terug

De consument krijgt in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteunt je de lokale economie.

Tour de Crème bundelt 15 bedrijven die ijs aanbieden met melk van hun eigen productie of gemaakt van melk van een naburig bedrijf. De bedrijven zijn gespreid over de hele provincie en er zitten ook enkele buitenbeentjes bij zoals ijs van schapenmelkerij bij het Nijswolkje in Aarschot.


Win 25 euro aan lekkere hoeveproducten

Al wie een hoeve- of streekijsje gaat proeven op één van de deelnemende bedrijven kan mee doen aan de fotowedstrijd op instagram met #ikenmijnijsje. De poster van de leukste, origineelste of mooiste foto maakt kans op een hoevebon van 25 euro.

Op 16 september verwacht Hof Ter Vaeren in Huldenberg iedereen op de Dag van de Landbouw.

Langs Haachtse Velden

>>>terug

Het landbouwleerpad 'Langs Haachtse velden' stelt een nieuwe educatieve en interactieve fietsroute voor. Langsheen deze landbouwleerroute van ca. 30 km doorheen Haacht, werden 11 interactieve infoborden geplaatst die meer vertellen over de hedendaagse landbouw in Haacht: aardappelen, melkvee, rundvee, het houden van paarden, varkens, bier, witloof, appelen en peren en de teelt van granen.
Bouw scoutslokalen Averbode van start

>>>terug

Het gebouw zal de scouts van Averbode, maar ook andere verenigingen en de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem een volwaardige ontmoetingsplaats bieden. Verenigingen zijn de hoekstenen van het gemeenschapsleven. Een goede accommodatie voor hen bevordert de dynamiek in onze dorpen. Dit project valt onder het thema Leefbare dorpen, één van de pijlers van het plattelandsbeleid in het Hageland.

Het initiatief werd ook als plattelandsproject door de vzw Weefbosch ingediend bij het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER in het Hageland en ontvangen LEADER-subsidies van 75.000 euro.

Met de stad  Scherpenheuvel-Zichem sloot de vzw een erfpachtovereenkomst af voor de gronden waarop de lokalen komen. 


Aarschot wandelt

>>>terug

Attentiestenen op verschillende plaatsen in het stadscentrum.

Het project omvat de plaatsing van attentiestenen met foto’s in een wandelparcours door de stad Aarschot. De foto’s geven een beeld van de stad voorafgaand aan de verwoestingen tijdens de Eerste Wereldoorlog en bieden een confrontatie met naoorlogse wederopbouw. Dit project past in het kader van de expo “Wederopbouw” in het Stedelijk Museum. De subsidie hiervoor bedraagt 3.768 euro.


 

3 september weer naar school?

>>>terug

Klas 5B van VBS Vlierbeek uit Leuven is Sterrenklas

35 klassen namen deel aan de Sterrenklas-wedstrijd over Europa. Klas 5B van de Vrije Basisschool Vlierbeek uit Leuven scoorde het beste resultaat in Vlaams-Brabant. Samen met de winnaars uit de andere Vlaamse provincies en uit Brussel wonnen ze een daguitstap naar Oostende.


Gemeend Landelijk

>>>terug

Ik engageer mij om de vragen en actiepunten uit de inspiratiefiches van de Landelijke Beweging op te nemen.
Ik ijver voor de erkenning van en het respect voor het Vlaamse platteland en zijn bewoners. Ik erken daarbij de onvervangbare rol van land- en tuinbouw als economische drager en beheerder van het landschap en de leefomgeving.


(H)Op Smaak

>>>terug

Van 26 augustus tot 30 september trakteren Affligem, Asse, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Opwijk en Aalst hun gasten op fietstochten, wandelingen, bierproeverijen, hoppluksessies en dorpsfeesten onder de noemer (H)Op Smaak.


Wijnweekends een succes

>>>terug

3de en laatste weekend - ZATERDAG 1 EN ZONDAG 2 SEPTEMBER - VAN 13 TOT 18 UUR

Vinobelga

Wijndomein Kluisberg

Wijndomein Petrushoeve

Wijndomein Ten Bunder

·      St. Jobsweg naast nr. 6, Nieuwrode (Holsbeek) - www.tenbunder.be

Wijndomein Chartreuzenberg

Met de actie DRUIVENTRO(T)S kan je in september wandelen, fietsen en feesten in de druivenstreek. Meer info op www.toerismevlaamsbrabant.be/druif

 

 

 

 

 


 

 

 

 VAN STAL!

 

 

Wonen langs een waterloop

 

 

Nieuwsbrieven

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57