Online versie nieuwsbrief


" De efficiënte streekmotor van
onze unieke regio "

 

Chocomelk komt van bruine koeien’

>>>terug

Boeren met Klasse viert 10de verjaardag en rondt kaap van 100 bedrijven

Het netwerk ‘Boeren met Klasse’ blaast dit jaar 10 kaarsjes uit en rondt net nu de kaap van de 100 bezoekboerderijen. In totaal 101 Vlaams-Brabantse land- en tuinbouwbedrijven zetten de deuren open voor groeps- en klasbezoeken. Steeds meer landbouwers engageren zich voor ‘Boeren met Klasse’. Het netwerk wil kinderen en volwassenen vertrouwd maken met de oorsprong van hun voedsel.

7 nieuwe bedrijven...
Agriflanders 2019

>>>terug

Gezocht: Korte Keten Kop Week van de Korte Keten

Op de Vlaamse landbouwbeurs Agriflanders in Gent werd de nieuwe editie van de Week van de Korte Keten voorgesteld. De provincie Vlaams-Brabant daagt, samen met haar partners, elke producent, vereniging of gemeente uit om een evenement te organiseren tussen zaterdag 4 en zondag 12 mei. De organisatoren rekenen op een 500-tal activiteiten. Nieuw is dat hoeve- en streekproducenten kunnen meedingen naar de titel ‘Korte-Keten-Kop’.

Landbouwproducenten, die een activiteit organiseren én een uithangbord zijn voor de korte keten in hun provincie, kunnen zich inschrijven voor de tweede editie van de Week van de Korte Keten en maken kans om de eerste ‘Korte-Keten-Kop’-titel te veroveren.

Inschrijven voor de Week van de Korte Keten kan via www.vlaamsbrabant.be/korteketenkop


Beleidsverklaring Provincie Vlaams-Brabant 2019-2024

>>>terug

Het nieuwe bestuur van de provincie Vlaams-Brabant stelt haar beleidsverklaring voor. De nadruk ligt op drie pijlers: duurzaamheid, het behoud van het groene en Vlaamse karakter van de provincie en de versterking van de economische kracht van deze top regio. 

De beleidsverklaring kan u nalezen via deze link.Lopen langs Leuvense monumenten

>>>terug

De Runnin' City app combineert sporten met de ontdekking van de toeristische troeven. Stad Leuven en Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelden samen vijf routes die de gebruikers langs de mooiste plekken van Leuven loodsen.

Wie de oortjes inplugt krijgt uitleg over de bezienswaardigheden die hij/zij passeert. De gratis app voorziet ook in basismonitoring van je loopperformance: afstand, tijd, snelheid, hoogtemeters, verbrande calorieën.

De app kan gratis gedownload worden via https://www.runnincity.world


 (H)Echte biermomenten

>>>terug

Voorstelling 'Rondje Vlaams-Brabant' 

Vlaams-Brabant is de bierprovincie bij uitstek. Daarom zet Toerisme Vlaams-Brabant een heel jaar lang het aanbod in de kijker met een nieuwe bierkalender tijdens de campagne ‘Rondje Vlaams-Brabant’.

Onze regio telt maar liefst 30 brouwerijen en 250 streekbieren. Van de allergrootste wereldspeler tot de kleine ambachtelijke brouwer. Hier worden brouwtradities gekoesterd en overgedragen van generatie op generatie. Voor ieders smaak en stijl wat wils. Pils-, amber-, geuze-, kriekbieren, Vlaams Brabant heeft ze allemaal.

Meer infowww.toerismevlaamsbrabant.be/bier


IJskelder kasteel Arenberg opnieuw gevuld met 40 ton ijs

>>>terug

 

Het Regionaal Landschap Dijleland nam, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, de historische ijskelder van het kasteel van Arenberg in Heverlee opnieuw in gebruik door deze volledig te vullen met 40 ton ijs.


Lancering website Julia Tulkens poëziewedstrijd

>>>terug

De gemeenten Linter, Tienen en Landen lanceren een website voor de poëziewedstrijd  ter nagedachtenis van Julia Tulkens.

Julia Tulkens haalde haar inspiratie uit haar leefomgeving in het Hageland. Het groot aantal deelnemers aan deze poëziewedstrijd bewijst dat de liefde voor poëzie en de magie van Julia Tulkens nog steeds in de streek aanwezig is.


 6,4 miljoen euro voor nieuwe fietspaden in 2018

>>>terug

De provincie Vlaams-Brabant gaf in 2018 6,4 miljoen euro voor 17 fietsprojecten in de gemeenten Asse, Bekkevoort, Dilbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Kapelle-op-den-Bos, Kortenberg, Leuven, Londerzeel, Machelen, Oud-Heverlee, Pepingen, Roosdaal, Wemmel en Zaventem.

Investeren in fietssnelwegen 

Het voorbije jaar investeerde de provincie Vlaams-Brabant 3,1 miljoen euro in nieuwe stukken fietssnelweg op de F212 Asse-Brussel in Zellik, de F24 Leuven-Tienen in Leuven, de Ringfietssnelweg FR0 in Machelen en de F3 Leuven-Brussel in Kortenberg. 


 

 

 

 

 

Nieuwsbrieven

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57