"Als het donker wordt..."


Ontdek de Mysterieuze Bossen

>>>terug

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde, samen met de gemeenten Bertem, Bierbeek, Hoeilaart, Huldenberg, Kortenberg, Oud-Heverlee, Overijse en Tervuren, in oktober en november ‘Mysterieuze Bossen’.  

Dwalen door sfeervol verlichte bospaden of luisteren naar adembenemende legenden.

‘Mysterieuze Bossen’ richt zich hoofdzakelijk op families met kinderen tot 14 jaar om een tegengewicht te bieden aan de niet zo streekeigen Halloween activiteiten. Ze moet ook nieuwe fans maken voor natuur- en erfgoedpracht die de Vlaams-Brabantse bossen te bieden hebben.

De data voor de spektakelwandelingen bij zonsondergang zijn de volgendeToerisme Vlaams-Brabant bedankt haar peters en meters

>>>terug

De peters en meters van Toerisme Vlaams-Brabant zijn vrijwilligers die de fiets- , ruiter- en wandelroutes in de provincie inspecteren. Momenteel zijn er een recordaantal van 835 actief.
Wij bedankten hen op de peter- en meterdag op 29 september in Vilvoorde.

De onderhoudsploegen van IGO en 3Wplus voeren de werkzaamheden uit om de routes, hun bewegwijzering en de infrastructuur in optimale toestand te houden.


Grondwitloofseizoen gaat van start.


>>>terug

Het nieuwe grondwitloofseizoen is van start gegaan op zondag 6 oktober. De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Zaventem en de vzw Brussels Grondwitloofseizoen gaven die dag het startschot met het uithalen van de eerste krop.

Koken, stoven, bakken, wokken of gewoon rauw. Er zijn weinig groenten waarmee je zo kan goochelen in de keuken als met witloof.


 “Witloofwortels: ook insecten lusten er wel pap van”

>>>terug

 

Teeltverbreding door insectenkweek laat landbouwers hun reststromen optimaal benutten en verkleint hun afvalberg in het Platteland Plus-project van de Nationale Proeftuin voor Witloof vzw en de onderzoeksgroep Radius van Thomas More Kempen vzw.

 Nieuw KLJ-lokaal in Deurne

>>>terug

Deur!ne werd opgericht om, in samenwerking met de stad Diest en de Jeugdraad een multifunctionele nieuwbouw op te trekken.

Het nieuwe lokaal is opgebouwd uit duurzame en energiezuinige materialen. In de nieuwbouw is alles gelijkvloers, wat het gebouw heel toegankelijk maakt en het bovendien in harmonie houdt met de landelijke omgeving.
De locatie ligt midden in het groen en is vlot bereikbaar.

Het ontving LEADER-subsidies van 20.000 euro voor de ruwbouw.

Story image


Inhuldiging van het nieuw aangelegde Dorp Nieuwrode

>>>terug

Ontwerpplannen voor fietssnelweg F25

>>>terug
Ontwerpplannen voor fietssnelweg F25 in Holsbeek en Wilsele zijn klaar

Ontwerpplannen voor fietssnelweg F25 in Holsbeek en Wilsele zijn klaar

De provincie Vlaams-Brabant rondde, in samenwerking met de stad Leuven en de gemeente Holsbeek, de studie voor de fietssnelweg F25 af. De ontwerpplannen voor de aanleg van het gedeelte tussen Klein Langeveld  ( Holsbeek)-Pleinstraat (Holsbeek)- Puttebroekstraat (Wilsele)–Eendebroekstraat (Wilsele) zijn klaar. 

De toekomstige fietssnelweg Leuven-Aarschot (F25) is 16 km lang en vormt een autoluw alternatief voor de drukke en heuvelachtige Aarschotsesteenweg. De F25 vertrekt aan het station van Leuven en loopt grotendeels parallel aan de spoorweg doorheen Kessel-Lo, Wilsele-Putkapel, Rotselaar, Wezemaal, Gelrode, en komt via de spoorwegbrug tot aan het stationsgebouw in Aarschot.


 Markt van de smaak

>>>terug
Bezoek op donderdag 14 november 2019 (15-22 uur) de Markt van de Smaak in Leuven. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een exclusieve markt van geuren, kleuren en smaken met een sterk lokaal karakter. 30 streek- en hoeveproducenten vertellen je meer over hun ambacht en passie voor hun product.

Met een Smaakkaart kan je gratis enkele proevertjes bij een producent naar keuze verkrijgen. En wij geven er zo maar even 1.000 weg! Zo kan je een Smaakkaart winnen van €5, €10 of €20.

Het enige dat je moet doen, is je registreren om kans te maken op één van de 1.000 Smaakkaarten.

Alle info op www.marktvandesmaak.be !


 

Online versie nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrieven

 

 

 

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57