Online versie nieuwsbrief


" Kies jou Korte Keten Kop"

 

  Wie wordt de eerste Korte Keten Kop?

>>>terug

Tot en met 24 april kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete Korte Keten Kop. 5 laureaten: Svelien uit Lennik, Melkerhei uit Linter, Fruit Vanhellemont uit Tielt-Winge, Het Nijswolkje uit Aarschot en PlukPlek uit Ternat.

In Vlaams-Brabant nemen producenten initiatieven om de afstand tussen boer en consument te verkleinen. Dat kan door de inrichting van een hoevewinkel, maar ook door de plaatsing van een automaat aan het landbouwbedrijf. Het verminderen van de voedselkilometers door korte keten-initiatieven is een belangrijk gegeven in het provinciaal klimaatplan.

De keuze is nu aan het publiek. Stemmen kan via www.weekvandekorteketen.be/korte-keten-kop


 Provincie plaatst 492 zonnepanelen op dak Provinciehuis

>>>terug

De provincie Vlaams-Brabant is begonnen met de plaatsing van 492 zonnepanelen op het dak van het Provinciehuis in Leuven. Hiermee geeft ze het goede klimaatvoorbeeld door in te zetten op hernieuwbare energie.

In het Provinciehuis van Leuven komen er 492 zonnepanelen op het dak van het laaggebouw, goed voor een vermogen van 147 kWp. Dit vermogen wordt door 5 omvormers van elk 25kVA omgezet naar laagspanning. De theoretische opbrengst bedraagt zo’n 130.000kWh.


Provincie Vlaams-Brabant Logo Eerste zorgboerin van Vlaanderen Anita Boyens

>>>terug

Zorgboerderijen bieden al 15 jaar een stevig aanbod in zorglandschap

Steunpunt Groene Zorg vzw, de organisatie die de werking van zorgboerderijen ondersteunt, bestaat dit jaar 15 jaar. De provincie Vlaams-Brabant was mede trekker van dit aanbod.


Toerisme Vlaams-Brabant zet in op autisme

>>>terug

Daguitstappen en reizen zijn voor mensen met autisme niet vanzelfsprekend. Om de deelname van deze mensen aan vrijetijdsactiviteiten te verhogen, werkt Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme voor Autisme samen. Zo komen er visuele stappenplannen voor 11 toeristische attracties. Hiermee kunnen mensen met autisme zich optimaal voorbereiden op hun bezoek. Het eerste visuele stappenplan, voor het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk, is klaar.

De komende maanden worden stappenplannen ontwikkeld voor de volgende 10 attracties:

  • Africamuseum  in Tervuren 
  • Belevingscentrum Rufferdinge in Landen
  • Bezoekerscentrum Dru!f  in Overijse
  • Damiaanmuseum in Tremelo
  • Druivenserre & wijnkelder Soniën in Overijse
  • Kasteel van Gaasbeek in Lennik
  • Museum M in Leuven
  • Sportimonium in Zemst
  • Stal ’t Solleveld in Dilbeek
  • Sven Nys Cycling Center in Tremelo


  Toerisme Vlaams Brabant lanceert eerste toeristische ‘augmented reality’ brochure in België

>>>terug

Toerisme Vlaams-Brabant geeft een nieuwe thematische regiobrochure voor de Groene Gordel uit. In ‘Groene Gordel, Verbazend Buitengewoon’  worden de hoogtepunten van deze toeristische regio gebundeld. De grote, sprekende beelden in de publicatie laten toe om via augmented reality informatie over de streek te ontdekken.

Om dit mogelijk te maken ging Toerisme Vlaams Brabant in zee met Group Joos uit Turnhout, die de applicatie veeew ontwikkelden.  
Na het downloaden van deze gratis applicatie kan de lezer op een vlotte manier elke bladzijde van de publicatie scannen en genieten van promotiefilmpjes, diepte interviews of terecht komen op de juiste thematische pagina die een schat aan praktische informatie ontsluit.

 Meer info: de nieuwe brochure kan men lezen of downloaden via https://www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties/verbazend-buitengewoon.html


Nieuw bestuur voor Toerisme Vlaams-Brabant

>>>terug

Vlaams-Brabant grootste stijger in Vlaanderen

Toerisme zit in Vlaams-Brabant duidelijk in de lift. Met meer dan 2,3 miljoen overnachtingen werden in 2018 alle records verbroken.

We telden ook bijna 1 miljoen fietsers op ons vernieuwd Hagelands netwerk en onze recente wandelnetwerken Brabantse Kouters en Demer en Dijle bleken een onmiddellijk succes. Daarmee verwierf Vlaams-Brabant de status van sterkste Vlaamse groeier.
 

Nieuw ambitieus bestuur

Bij de samenstelling van de nieuwe algemene vergadering en raad van bestuur van de vzw Toerisme Vlaams-Brabant werd de ambitie uitgesproken om ook in de volgende periode op hetzelfde elan verder te gaan. 


Opname PlattelandTV Korte Keten reportage

>>>terug

Vanaf 22 april kan u op PlattelandsTV een reportage bekijken van de Korte Keten in Vlaams-Brabant.

 

Zalig Paasfeest!

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrieven

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57