Online versie nieuwsbrief

" Fiets is koning "

 

 Fietstoerisme in het Hageland populairder dan ooit

>>>terug

Sterke stijging aantal recreatieve fietsers op fietsnetwerk

Uit de recentste cijfers van het fietsmonitoringsproject van Toerisme Vlaams-Brabant blijkt dat het aantal recreatieve fietsers in 2018 is gestegen tot een recordaantal van 949.119. Het fietspad op de Demerdijk in Werchter blijkt het populairste van het Hageland.

Het fietsnetwerk van het Hageland en Leuven werd vernieuwd met een nieuwe ‘fietskaart Vlaams-Brabant’ voor 2.000 km fietsplezier.

 


Provincie investeert in fietspaden

>>>terug

281.505 euro voor nieuw fietspad in Dassenstraat - Oud-Heverlee

Vanaf het kruispunt Blandenstraat/Dassenstraat tot en met de rotonde Dassenstraat-Parkstraat-Geldenaaksestraat in Oud-Heverlee zijn beide zijden van het fietspad heraangelegd met aanliggend verhoogde fietspaden met een breedte van 1,50 meter.

408.000 euro voor nieuw fietspad in Scherpenheuvel-Zichem

De Pannestraat/Tieltsebaan vormt een belangrijke fietsverbinding tussen de deelgemeenten Messelbroek en Keiberg.Nog steeds minder welzijn in Vlaams-Brabant

>>>terug


 

Nog steeds achterstand in welzijnsaanbod

Vlaams-Brabant, en vooral de brede rand rond Brussel, kent een historische achterstand op het vlak van zorg- en welzijnsaanbod.

We brengen al 13 jaar dit aanbod in kaart. Verschillende initiatieven, zowel vanuit het Vlaamse als het provinciale niveau, moesten in de voorbije jaren bijdragen aan het wegwerken van de tekorten. Ondanks al deze inspanningen merken we dat vooral in het algemeen welzijnswerk, de bijzondere jeugdbijstand, de centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning, de sector personen met een handicap en de centra voor geestelijke gezondheidszorg de inhaaloperatie nog onvoldoende is ingezet.

Download investeren in zorg en welzijn rapport

 


 Landelijke Kinderopvang en Landelijke Thuiszorg vinden nieuw onderdak in Hertogensite Tienen

>>>terug

Ook Landelijke Thuiszorg vindt er een onderdak. Vanaf juni is er ook kinderopvang door een groep van samenwerkende onthaalouders.


 Nieuwe impulsen voor het Hageland

>>>terug

8 Hagelandse plattelandsprojecten uit Aarschot, Bekkevoort, Bierbeek, Glabbeek en Hoegaarden krijgen via LEADER, het Europees programma voor plattelandsontwikkeling, samen 224.775 euro steun.

>>> De goedgekeurde projecten zijn


 Iedereen Toerist-dag

>>>terug

Zondag 16 juni, Provinciedomein Halve Maan in Diest

PROGRAMMA IEDEREEN TOERISTDAG

 Tien jaar heiligverklaring Pater Damiaan

>>>terug

 

Tien jaar geleden werd Pater Damiaan heilig verklaard. Op 11 oktober wordt deze verjaardag gevierd. Tijdens dit Damiaanjaar zijn er tal van activiteiten over deze Grootste Belg. 

DAMIAAN BEWEEGT

30 mei groots volksfeest op de Damiaansite in Tremelo
 
Pater Damiaan is in 2019 tien jaar heilig. In het vernieuwde Damiaanmuseum in Tremelo en in Leuven wordt de Grootste Belg van april tot oktober uitgebreid herdacht. In Tremelo ligt het zwaartepunt van de festiviteiten op 30 mei met Damiaan Beweegt. Op het programma: een heuse Damiaanrun, een volksfeest en wereldmarkt, wandelingen, fietstochten, en heel wat meer!

 Beginnerscursus voor startende imkers ingericht

>>>terug

Imkersclub De Krainer Bieenvrienden Wilsele had een beginnerscursus voor startende imkers ingericht. Deze werd afgesloten met een proclamatie op de boerderij van Jos Peeters in Huldenberg.

Meer info op www.krainer.be
bron: HLN


Verkiezingen 26 mei

>>>terug

 

Sinds 2012 is mijn collega Tom gedeputeerde voor de provincie Vlaams-Brabant. Samen met de gemeenten en de lokale verenigingen, werken wij in de provincie aan concrete oplossingen voor de uitdagingen die zo typisch zijn voor Vlaams-Brabant, zoals dure huizen, mobiliteit, leefbaar platteland en een veiligheidsbeleid op maat van onze regio. 

Daarom duwt hij ook met volle overtuiging de CD&V-lijst voor het federale parlement in Vlaams-Brabant. Onze provincie heeft immers nood aan sterke politici op elk niveau, die willen samenwerken om te kunnen wegen op belangrijke dossiers zoals de luchthaven, de uitbreiding van het openbaar vervoer, het Vlaams karakter en welzijnsvoorziningen. Wij bundelen de krachten en werken samen voor een warm en welvarend Vlaams-Brabant.

Onze vrouwelijke kandidaten voor Vlaams-Brabant maken het verschil.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrieven

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57