"Nat en koud?

beweging is wat je in conditie houdt."


Nieuwe trainingszone in Sven Nys Cycling Center

>>>terug

In het Sven Nys Cycling Center in Tremelo werd de trainingszone vernieuwd. De bezoeker krijgt er een inkijk in de werkweek van een veldrijder.

Spring op een van onze fietsen op rollen met smart trainers. Van zodra je begint te trappen zie je op het tv-scherm Sven Nys voor je uit rijden op het veldritparcours. Je voelt de weerstand en de fiets beweegt mee met de golvingen van het terrein. Met deze interactieve opstelling ervaar je hoe pittig die hellingen van de Balenberg wel zijn en dit zonder één spatje modder.

 


Ontwerp fietssnelweg F2 Dilbeek is klaar

>>>terug

De plannen voor de aanleg van het gedeelte tussen de Brusselse grens en het station Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) zijn klaar. 

De toekomstige fietssnelweg Gent-Brussel (F2) is 55 km lang. Het traject tussen de Brusselse grens en het station Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) dat nu klaar ligt om te gaan realiseren is 5,5 km lang.

452.194 euro voor nieuw fietspad in Kapelle-op-den-Bos

De provincie Vlaams-Brabant investeerde 452.193,89 euro in de aanleg van een fietspad langs de Londerzeelseweg in Kapelle-op-den-Bos.


Beleefbare Dendervallei


>>>terug

 

De sfeer zat goed in Roosdaal. Met 60 deelnemers voor een stevige inspiratiesessie over de Dendervallei met als thema natuur, streekproducten, water, erfgoed of innovatief toerisme, de rivier staat centraal en samenwerking tussen Dendernemers is een troef!


 Opening voetwegen 65 en 66 in Linter

>>>terug

De gemeente Linter stelt, twee trage wegen open: Voetweg 65 en 66.

Met steun van het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER kunnen de bestaande, maar vergeten, voetwegen in het Hageland opgewaardeerd worden. Het initiatief werd door de gemeente Linter ingediend ontving hiervoor 10.000 euro subsidies.

 


Markt van de Smaak

>>>terug

De Grote Markt van Leuven werd omgetoverd tot een exclusieve markt van geuren, kleuren en smaken met een sterk Vlaams-Brabants karakter.De bezoekers konden er snuisteren langs 33 straffe producenten.


Kookwedstrijd Haacht & Kampenhout

>>>terug

De gemeentes Haacht en Kampenhout namen het tegen mekaar op met mes en vork tijdens de Kookwedstrijd Witte Goud – Witloof. Toerisme Vlaams-Brabant ondersteunt intergemeentelijke initiatieven die ervoor zorgen dat dit Witte Goud de aandacht krijgt dat het verdient.

Vier hobbykoks namen het tegen mekaar op in het Sint Angela klooster te Tildonk. 

De vakkundige jury onder leiding van chef-kok Rik Dumon heeft Eddy Delpire gekroond tot winnaar van de wedstrijd.

10 jaar witloofbox

De provincie Vlaams-Brabant verspreidt ook al tien jaar een witloofbox.

Met het pakket kunnen kinderen zelf witloof kweken in hun klas en, na een aantal weken, proeven van het resultaat. Op die manier raken ze vertrouwd met de ietwat bittere smaak. n

In totaal hebben, na deze editie, al bijna 200.000 Vlaams-Brabantse kinderen op deze manier witloof leren kennen.


Dag van het Brabants Trekpaard

>>>terug
Toerisme Vlaams-Brabant en het Comité Vollezele Leeft organiseerde de 9de editie van de ‘Dag van het Brabants Trekpaard’.
De hele dag waren er demonstraties en activiteiten, waarin dit paard centraal staat.

 

Online versie nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrieven

 

 

 

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57