Online versie nieuwsbrief


" Daar is de lente, daar is de zon"

 

 B(l)oeiend Hageland. 14 dagen genieten van bloesems

>>>terug

Van 10 tot en met 28 april.

Binnenkort staan de fruitgaarden in bloei en wordt het Hageland gehuld in een geurende sfeer van appel-, peren- en kersen bloesems.

‘B(l)oeiend Hageland’ omvat een uitgebreid programma met familievriendelijke bloesemactiviteiten. Nieuw dit jaar zijn de kunstzinnige vertelfietstochten, de kunstbabbels, tijdelijke kunstinstallaties, de picknickactie bij de deelnemende logies en het ‘Iedereen Toerist’-aanbod.


 Smaakhoeves zetten Pajottenland en Brabantse Kouters op de culinaire kaart

>>>terug

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw organiseert op 10,11 en 12 mei een ‘Smaakhoeve’ in Gooik en op 21,22 en 23 juni in Kapelle-op-den-Bos. 
De Smaakhoeves zetten tijdens deze belevingsweekends in authentieke hoeves via topchefs streekproducten uit het Pajottenland en de Brabantse Kouters op een originele manier in de kijker. 


Inschrijven kan vanaf 15 maart via www.smaakhoeve.be


Je eigen fiets herstellen langs de F3 kan vanaf nu

>>>terug

Fietsherstelzuilen langs fietssnelweg Leuven-Brussel

De provincie Vlaams-Brabant plaatste herstelzuilen langs de fietssnelweg Leuven-Brussel (F3). Aan het station van Herent, Erps-Kwerps en Kortenberg kunnen fietsers voortaan hun banden oppompen en kleine herstellingen aan hun fiets doen.


  Nieuw fietspad in Tienen

>>>terug

 

199.898 euro voor een nieuw fietspad in Tienen

De Molenbergweg vormt een belangrijke fietsverbinding tussen Kumtich en Tienen. Op de gewestweg N3 ontbraken veilige fietspaden. De deels onverharde Molenbergweg is heraangelegd van aan de Maalderijweg tot de Kleine Grijpen (R27). Koen Van den Heuvel (CD&V) steunt 8 mobipunten

>>>terug

Mobipunten zijn plaatsen in dorpen of langs openbaar vervoersassen waar men verschillende vervoerswijzen, zoals een bushalte, publieke laadpalen, (elektrische) deelauto’s en deelfietsen of bijkomende voorzieningen, zoals een lockersysteem voor pakjes en real time info over het openbaar vervoer, samen vindt.

Het project ‘Maak een mobiPunt!’ moet ten laatste eind 2020 leiden tot de realisatie van minstens 8 mobipunten in Rotselaar, Herent, Huldenberg, Landen, Tienen, Geetbets, Zoutleeuw en Linter.


 10 jaar strategische Projecten in Demer- en Laakvallei

>>>terug

We blikken terug op de realisaties op vlak van o.a. ruimtelijke ordening, erfgoed en toerisme, maar kijken ook naar de toekomstige veranderingen in de vallei. Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel en ikzelf behoorden tot de sprekers. 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrieven

 

 

Twitter Monique Swinnen on Facebook linkedin ISSUU

Voor nog meer nieuws uit uw provincie bezoek de website www.moniqueswinnen.be
Voor meer info over de onderwerpen in deze nieuwsbrief of suggesties kan er altijd contact opgenomen worden met het secretariaat van gedeputeerde Monique Swinnen, email: monique.swinnen@vlaamsbrabant.be 
of tel.nr. 016 26 70 57