Het kunst- en herinneringsproject ComingWorldRememberMe (CWRM) van Koen Vanmechelen, met zijn apotheose in het provinciedomein in de Palingbeek van Ieper, is afgelopen. De beelden worden nu geschonken aan geïnteresseerden.

 Ook het provinciale Belevingscentrum ’14-’18 uit Tildonk deelt een 70-tal gratis beeldjes uit.

Het Belevingscentrum ’14-’18 was twee keer gastheer voor een mobiel atelier van CWRM, in 2016 en 2018. Honderden mensen kwamen een kleibeeldje maken als herinnering aan de vele gesneuvelden op Belgische bodem tijdens Wereldoorlog I en werden zo peter of meter van een oorlogsslachtoffer.

De 600.000 beeldjes werden verzameld in de frontzone in Ieper om er een land art installatie van te maken. Bijna 245.000 mensen gingen de zee van beeldjes de voorbije maanden bewonderen.

Het project is nu ten einde. Maar wie toch graag zo’n beeldje wil komen ophalen om het thuis of ergens anders een mooie plaats te geven, kan hiervoor nu terecht in het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk. Het aantal beschikbare beeldjes is beperkt  en we geven maximum één beeldje per persoon.

Wie interesse heeft in een CWRM-beeldje, kan zich aanmelden aan het onthaal van het Belevingscentrum ’14-’18.
Men krijgt dan gratis toegang tot het Belevingscentrum ’14-’18 waar men een beeldje kan ophalen. Men hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Beeldjes reserveren of opsturen is niet mogelijk.

Tags: