Met de titel GOOIK DEELT... wil de gemeente i.s.m. Huis van het Kind Pajottenland verschillende ruil- en deelinitiatieven ondersteunen. Het is een duurzame en eenvoudige manier om spullen een 2de leven te geven. De jaarmarkt was het ideale startschot voor het project waarbij er een ruiltafel voor kinderlaarsjes werd geïnstalleerd.

Onder dezelfde noemer wordt ook de luierkast opgericht in Gooik: GOOIK DEELT LUIERS.
De luierkast zamelt vanaf nu overschotjes ongebruikte luiers in.   Het is een gekend fenomeen : de baby of peuter is ineens een bepaalde maat luiers ontgroeid en ouders zitten met een restje.  Vanaf nu kunnen ouders hun luierrestjes deponeren in de luierkast op één van de verschillende inzamelpunten. In Gooik zijn dat de kinderdagverblijven, de kleuterscholen, het gemeentehuis, De Cam, de bib, het Sociaal Huis en het Strijkatelier.
De luiers worden door de verpleegkundige van Kind&Gezin verdeeld aan ouders die het financieel moeilijk hebben.  Luiers zijn immers een zware kost in het budget van jonge ouders.  In het geval van gezinnen in armoede is de aankoop van luiers vaak een onoverkomelijke kost.  Met deze actie wil de gemeente en Het Huis van het Kind aandacht vragen voor gezinnen in armoede en deze gezinnen een handje helpen.

Het Huis van het Kind Pajottenland is een samenwerkingsverband tussen alle lokale organisaties binnen elke gemeente die ouders ondersteunen in hun opvoedingstaak. De bestrijding van kinderarmoede is een aandachtspunt van het Huis van het Kind.

Meer informatie: Ineke Brems, coördinator Huis van het Kind Pajottenland, info@huisvanhetkindpajottenland.be of 0478/63 42 95.

Een initiatief van Huis van het Kind Pajottenland en de gemeente Gooik dankzij middelen van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.

 

Tags: