De provincie Vlaams-Brabant wil de opwaardering van de stationsomgeving in Diest versnellen. Hiervoor investeert ze 410.000 euro in de heraanleg van het stationsplein, de bouw van het nieuwe busstation en de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug over de Demer.

In het station van Diest nemen 2.500 reizigers dagelijks de trein. Diest is een belangrijk uitvalsbasis voor pendelaars naar Leuven of Brussel.
Om van de stationsomgeving van Diest een hoogwaardig regionaal openbaarvervoersknooppunt te maken, moet het stationsplein heraangelegd en een nieuw busstation gebouwd worden.

Om de uitbouw van de Diestse stationsomgeving te versnellen, investeren we 410.000 euro. Dit geld zal gebruikt worden voor de heraanleg van het stationsplein en de realisatie van het nieuwe busstation.

De provincie Vlaams-Brabant werkt immers aan de opwaardering van de stationsomgeving van Diest. Ze wil ervoor zorgen dat er een vlotte overstap mogelijk wordt tussen de verschillende vervoermiddelen. En dat er een omgeving gecreëerd wordt waar het aangenaam verblijven, wonen en werken is.

Ook voor de realisatie van de fiets- en voetgangersbrug over de Demer wordt budget voorzien.
“We steken een tandje bij voor de fiets. Als we willen dat de Diestenaar meer met de fiets of te voet naar het station komt, moeten we ook zorgen voor aangename en snelle routes voor zacht verkeer. Deze brug vormt daarbij een belangrijke schakel.

De provincie Vlaams-Brabant zorgt voor de coördinatie van het globale project en heeft hiervoor een raamovereenkomst met stad Diest, NMBS, De Lijn, het Agentschap Wegen en Verkeer, de Vlaamse Milieu Maatschappij en Interleuven.