Gedeputeerde Vlaams-Brabant

U bent hier

posticon Nieuwjaar

Posted on zo, 01/15/2017 - 00:00 by Monique Swinnen

Gelukkig nieuwjaar, lichtshow nationale receptie Antwerpen

Gelukkig nieuwjaar Boortmeerbeek

Gelukkig nieuwjaar Tienen

Gelukkig nieuwjaar Scherpenheuvel Zichem

Tags: 

posticon Koop een Rode Neus

Posted on di, 10/25/2016 - 11:46 by Monique Swinnen

Koop een Rode Neus op de gemeenteraad van Aarschot. 

Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. Daarom organiseren VTM, Qmusic en Belfius op zaterdag 3 december 2016 voor de tweede keer op rij Rode Neuzen Dag. Het spreekt voor zich dat ook wij hier ons steentje willen aan bijdragen. 

Tags: 

posticon Taartenbakwedstrijd 20 jaar Het Gasthuis

Posted on wo, 03/16/2016 - 14:12 by Monique Swinnen

Van vrijdag 20 tot en met dinsdag 24 mei 2016 plant Het Gasthuis een niet te missen feestweekend om zijn 20-jarig bestaan te vieren. Op zijn officiële verjaardag, dinsdag 24 mei 2016 sluit Het Gasthuis het feestweekend af met een groots verjaardagsfeest. Een stukje taart mag dan uiteraard niet ontbreken. Daarom organiseert Het Gasthuis een heuse taartenbakwedstrijd. De wedstrijd is tweeledig. Enerzijds kunnen lokale patissiers de strijd met elkaar aangaan. Anderzijds gaat Het Gasthuis op zoek naar de taartenkoning(in) van het Hageland. Voor dit gedeelte richt Het Gasthuis een oproep aan alle hobbybakkers. 

Het reglement voor de taartenbakwedstrijd is eenvoudig. Het Gasthuis verwacht op zijn verjaardag uiteraard een heerlijke taart in het thema van ‘20 jaar Het Gasthuis’. De taarten moeten op dinsdag 24 mei 2016 ten laatste om 15 uur binnengebracht worden in de Gasthuiskapel. Vervolgens mogen de deelnemers nog één uur aan de ‘finishing touch’ werken. 

Taartenbakwedstrijd voor lokale patissiers

Van de deelnemende lokale patissiers verwacht Het Gasthuis een feesttaart van 24 cm met als basis een biscuit van zelfgemaakt beslag en een crèmevulling naar keuze. Voor de versiering van de taart mogen de patissiers hun creativiteit de vrije loop laten. 

posticon #vrouwendag #cravattendag

Posted on di, 03/08/2016 - 15:52 by Monique Swinnen

De Vrouwen van de fractie CD&V in de provincieraad van Vlaams-Brabant roepen op om te werken aan een vrouwvriendelijke politie, met Tom Dehaene, gedeputeerde bevoegd voor de opleidingsschool voor politie in het PIVO te Asse en de burgemeesters of schepenen van Herne, Linter, Asse, Londerzeel, Scherpenheuvel-Zichem en Kortenberg.

Op 8 maart viert de wereld Internationale Vrouwendag. Op die dag wordt de balans inzake gendergelijkheid opgemaakt. Net als afgelopen jaren organiseert Vrouw & Maatschappij – CD&V politica daarom de Cravattendag. De cravatte is hét symbool bij uitstek van macht. Bij uitbreiding is de stropdas ook het symbool van de oververtegenwoordiging van mannen aan de top van onze maatschappij. Want de basis vervrouwelijkt, maar de hoogste regionen zijn nog steeds voor mannen voorbehouden.
Dit blijkt ook bij de politie het geval te zijn.

Tags: 

posticon Godelieve Devos overleden

Posted on di, 02/23/2016 - 14:29 by Monique Swinnen

Godelieve Devos (CD&V) is donderdag overleden. Ze werd 90 jaar. Godelieve zetelde zowel in de Kamer als op het Vlaamse niveau, zij was jarenlang burgemeester van Kortenaken tot 1989. Na haar politieke loopbaan, nam Devos verschillende bestuursfuncties op binnen het katholiek onderwijs en de welzijnssector o.a. bij Landelijke Thuiszorg. Godelieve  zette haar schouders onder de CD&V-senioren en was er voorzitter van tussen 1996 en 2007. 

Ik zal haar missen.

Godelieve Devos (CD&V) is donderdag overleden. Ze werd 90 jaar. Godelieve zetelde zowel in de Kamer als op het Vlaamse niveau, zij was jarenlang burgemeester van Kortenaken tot 1989. Na haar politieke loopbaan, nam Devos verschillende bestuursfuncties op binnen het katholiek onderwijs en de welzijnssector o.a. bij Landelijke Thuiszorg. Godelieve  zette haar schouders onder de CD&V-senioren en was er voorzitter van tussen 1996 en 2007. 

Ik zal haar aanmoedigingen en lieve woorden missen.

Tags: 

posticon Bellend vlak voor Aarschot

Posted on di, 12/01/2015 - 11:35 by Monique Swinnen

Werkgroep toegankelijkheid Aarschot lanceert project 'Bellend vlak voor Aarschot'

De Werkgroep toegankelijkheid ijvert voor een stad die voor iedereen toegankelijk is. Ook personen met lichamelijke beperkingen, rolstoelgebruikers, oudere mensen en ouders met kinderwagens moeten zich vrij kunnen bewegen in de stad.

In 2012 werden 380 handelszaken in Aarschot gescreend op hun toegankelijkheid. Hieruit bleek dat bij meer dan 70% van de handelszaken bezoekers geconfronteerd worden met een te hoge drempel.

Project ‘Bellend vlak voor Aarschot’

Met het project ‘Bellend vlak voor Aarschot’ wil de werkgroep handelszaken op een eenvoudige manier toegankelijk maken voor iedereen. Het ‘bellend vlak’ bestaat uit een licht, opvouwbaar hellend vlak en een draadloze bel aan de deur van de handelszaak. De  stad Aarschot zal een subsidiesysteem uitwerken dat zaakvoerders ondersteunt om ‘een bellend vlak’ aan te schaffen.

posticon Rik De Baerdemaeker legt eed af in provincieraad

Posted on ma, 11/23/2015 - 14:51 by Monique Swinnen

Rik De Baerdemaeker (CD&V) uit Asse legde vandaag de eed af in de provincieraad van Vlaams-Brabant. Hij vervangt er zijn partijgenote Lieve Vanlinthout uit Sint-Pieters-Leeuw, die onlangs overleed.
Rik De Baerdemaeker, 65 jaar, is sinds 1994 schepen in Asse en zetelde van 1994 tot 2012 reeds in de provincieraad. Bij de laatste provincieraadsverkiezingen was hij eerste opvolger op de CD&V-lijst.

Tags: 

posticon CD&V lijsttrekkers in het (werk)veld.

Posted on ma, 04/07/2014 - 13:44 by Monique Swinnen

Op 9 april toonde Boerenbond-voorzitter Piet Vanthemsche enkele facetten van de Vlaams-Brabantse landbouw  aan minister Koen Geens en Peter Van Rompuy. Hij laat hen kennis maken met de bedrijfsgilde Markvallei en machinering CVBA MARkvallei.

Dat de landbouwsector een innovatieve sector is in volle beweging, bewijst het initiatief “machinering CVBA MARkvallei”, een samenwerkingsverband waar landbouwer en voorzitter van de machinering, Patrick Mertens tekst en uitleg bij zal geven.

Tot slot worden minister Koen Geens en Peter Van Rompuy uitgenodigd om de laarzen aan te trekken en effectief de handen uit de mouwen te steken.

Met dit bezoek wou Boerenbond de CD&V-lijsttrekkers wijzen op het feit dat de landbouwsector een unieke sector is die een specifiek beleid op maat vraagt.

Tags: