Gedeputeerde Vlaams-Brabant

U bent hier

Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /files/moniqueswinnen/www.moniqueswinnen.be/includes/common.inc).

posticon N-VA, CD&V en Open Vld hebben een coalitie-akkoord gesloten voor de periode 2019-2024.

Posted on zo, 10/28/2018 - 20:28 by Monique Swinnen

De 3 partijen maakten hierover een bestuursakkoord uitgaande van een aantal basisprincipes:

  • Het Vlaamse, groene en ondernemende karakter van de provincie wordt verder versterkt.
  • Bovenlokale problematieken zoals mobiliteit, waterhuishouding, behoud van open ruimte en de digitale transformatie naar een “Smart Region”  zullen bijzondere aandacht krijgen.
  • Het nieuwe bestuur wil de provinciale bevoegdheden efficiënt inzetten ten dienste van de gemeenten, de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en van de inwoners.

Bart Nevens (N-VA)                      

Tom Dehaene (CD&V)                  

Ann Schevenels (VLD)                  

Monique Swinnen (CD&V) eerste 2 jaar en Gunther Coppens (NVA) 4 jaar     

Tags: 

posticon Programma provincieraadverkiezingen 14 oktober 2018

Posted on wo, 08/22/2018 - 15:55 by Monique Swinnen

 

De provincie Vlaams-Brabant, jouw stuwende partner naar een plaats waar het goed leven, werken en genieten is

 Als provincie staan we tussen het lokale en het Vlaamse niveau. We zijn daarom de ideale regisseur van het streekbeleid. Door partners te verbinden en expertise samen te brengen, pakken we complexe en regionale uitdagingen aan. Met een beleid op maat geven we een passend antwoord op verschillende regionale noden. Want wat een gemeente niet alleen kan, pakken we samen aan.

Onze strijdpunten voor de komende provincieraadsverkiezingen zijn:

  • Maximale investeringen in veilig FIETSverkeer & toerisme
  • Woningen op maat in een veilige buurt
  • Slim waterbeheer
  • Lokaal innovatief ondernemen en klimaatbeleid
  • Betere zorg en meer levenskwaliteit

Daarnaast blijven we ons verder engageren in innovatieve en lokale projecten, zorgen we ervoor dat onze inwoners kunnen onthaasten in eigen streek, en investeren we in veiligheid, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. Kortom: we bouwen aan de toekomst van onze provincie. Aan een toekomst met meer levenskwaliteit in een samenleving waar iedereen mee is.

posticon Monique Swinnen als lijsttrekker, met sterke ploeg naar provincieraadsverkiezingen

Posted on za, 05/19/2018 - 20:01 by Monique Swinnen

Gedeputeerde Monique Swinnen uit Aarschot trekt de CD&V-lijst in het kiesdistrict Leuven voor de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober, geflankeerd door provincieraadsleden Marc Wijnants, Manu Claes, provincieraadsvoorzitter Chris Taes en een pak andere sterke kandidaten.

 

 

posticon Nieuwjaar

Posted on zo, 01/15/2017 - 00:00 by Monique Swinnen

Gelukkig nieuwjaar, lichtshow nationale receptie Antwerpen

Gelukkig nieuwjaar Boortmeerbeek

Gelukkig nieuwjaar Tienen

Gelukkig nieuwjaar Scherpenheuvel Zichem

Tags: 

posticon Koop een Rode Neus

Posted on di, 10/25/2016 - 11:46 by Monique Swinnen

Koop een Rode Neus op de gemeenteraad van Aarschot. 

Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. Daarom organiseren VTM, Qmusic en Belfius op zaterdag 3 december 2016 voor de tweede keer op rij Rode Neuzen Dag. Het spreekt voor zich dat ook wij hier ons steentje willen aan bijdragen. 

Tags: 

posticon Taartenbakwedstrijd 20 jaar Het Gasthuis

Posted on wo, 03/16/2016 - 14:12 by Monique Swinnen

Van vrijdag 20 tot en met dinsdag 24 mei 2016 plant Het Gasthuis een niet te missen feestweekend om zijn 20-jarig bestaan te vieren. Op zijn officiële verjaardag, dinsdag 24 mei 2016 sluit Het Gasthuis het feestweekend af met een groots verjaardagsfeest. Een stukje taart mag dan uiteraard niet ontbreken. Daarom organiseert Het Gasthuis een heuse taartenbakwedstrijd. De wedstrijd is tweeledig. Enerzijds kunnen lokale patissiers de strijd met elkaar aangaan. Anderzijds gaat Het Gasthuis op zoek naar de taartenkoning(in) van het Hageland. Voor dit gedeelte richt Het Gasthuis een oproep aan alle hobbybakkers. 

Het reglement voor de taartenbakwedstrijd is eenvoudig. Het Gasthuis verwacht op zijn verjaardag uiteraard een heerlijke taart in het thema van ‘20 jaar Het Gasthuis’. De taarten moeten op dinsdag 24 mei 2016 ten laatste om 15 uur binnengebracht worden in de Gasthuiskapel. Vervolgens mogen de deelnemers nog één uur aan de ‘finishing touch’ werken. 

Taartenbakwedstrijd voor lokale patissiers

Van de deelnemende lokale patissiers verwacht Het Gasthuis een feesttaart van 24 cm met als basis een biscuit van zelfgemaakt beslag en een crèmevulling naar keuze. Voor de versiering van de taart mogen de patissiers hun creativiteit de vrije loop laten. 

posticon #vrouwendag #cravattendag

Posted on di, 03/08/2016 - 15:52 by Monique Swinnen

De Vrouwen van de fractie CD&V in de provincieraad van Vlaams-Brabant roepen op om te werken aan een vrouwvriendelijke politie, met Tom Dehaene, gedeputeerde bevoegd voor de opleidingsschool voor politie in het PIVO te Asse en de burgemeesters of schepenen van Herne, Linter, Asse, Londerzeel, Scherpenheuvel-Zichem en Kortenberg.

Op 8 maart viert de wereld Internationale Vrouwendag. Op die dag wordt de balans inzake gendergelijkheid opgemaakt. Net als afgelopen jaren organiseert Vrouw & Maatschappij – CD&V politica daarom de Cravattendag. De cravatte is hét symbool bij uitstek van macht. Bij uitbreiding is de stropdas ook het symbool van de oververtegenwoordiging van mannen aan de top van onze maatschappij. Want de basis vervrouwelijkt, maar de hoogste regionen zijn nog steeds voor mannen voorbehouden.
Dit blijkt ook bij de politie het geval te zijn.

Tags: 

Pagina's