Rondje Vlaams-Brabant’ daagt je uit om deze zomer 5 sportieve fietsroutes in Vlaams-Brabant te rijden.

 

Vakantie in eigen land! Ontdek tijdens de zomermaanden de mooiste plekjes van de provincie Vlaams-Brabant vanop je fiets. Toerisme Vlaams-Brabant vzw en Golazo sloegen de handen in elkaar en dagen je uit om deze zomer 5 prachtige en sportieve fietsroutes te komen rijden. Daag jezelf uit op de pittige klimmetjes én scherprechters van de Brabantse Pijl, ontdek het trainingsparcours van Sven en Thibau Nys, of rij langsheen de kleine, schilderachtige baantjes van het glooiende Pajottenland.

 

Toerisme Vlaams-Brabant en Golazo dagen met ‘Rondje Vlaams-Brabant’ sportieve fietsers uit om tussen 22 juli en 30 september de volgende 5 fietsroutes te rijden, goed voor 429km in totaal. Elke 2 weken wordt een nieuwe uitdaging gelanceerd.

  • Brabantse Pijl Cycling Route – 98km
  • Dwars door het Hageland – 80km
  • Eddy Merckx Cycling Route – 70km
  • Sven Nys Cycling Route – 93km
  • Flandrienroute Pajottenland – 88km

Wie één van de routes tot een goed einde brengt, krijgt niet alleen een “virtuele medaille” die via social media kan gedeeld worden, maar ook info over de volgende routes mét tips over leuke adresjes om te gaan overnachten of te gaan eten en drinken langs die routes. Bovendien maakt men ook kans op één van de 1.000 beleefbonnen die in Vlaams-Brabant kunnen ingeruild worden bij diverse toeristische attracties.

Wie alle routes gereden heeft, ontvangt de speciale medaille van Rondje Vlaams-Brabant en maakt kans op één van de 100 originele fietstruitjes.

“Met ‘Rondje Vlaams-Brabant’ ontdekken fietsers niet alleen de sportieve en toeristische parels van de provincie Vlaams-Brabant maar maakt men ook nog eens kans op toffe prijzen zoals een toeristische beleefbon of één van onze originele fietstruitjes”, zegt een trotse Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.  “‘Rondje Vlaams-Brabant’: dat is sport, ontspanning, én genieten van de vele toeristische troeven die onze provincie te bieden heeft. De perfecte manier om te ‘Zomeren in Vlaams-Brabant’!”

Rondje Vlaams-Brabant start met de Brabantse Pijl Cycling Route als eerste uitdaging. Dit is een gloednieuwe route door het Dijleland waarbij de benen meteen warm zullen draaien. Smeer de kuiten in voor een tocht vol variatie waar alleen de echte grote wielerhelden floreren.

 “Met de insteek “vakantie in eigen land” spelen we met “Rondje Vlaams-Brabant” in op deze actualiteit door de sportieve fietser de mogelijkheid te geven om de komende weken, en dit tot het einde van de zomer, 5 prachtige en verschillende fietsroutes te gaan rijden in de provincie Vlaams-Brabant. Via het Keep Moving platform kunnen deelnemers zich registreren voor deze fietschallenge waarbij de uitdaging erin bestaat om de 5 verschillende routes allemaal tot een goed einde te brengen voor eind september en dit helemaal op eigen tempo. Vanuit Keep Moving motiveren en informeren we elke deelnemer door hen te voeden met leuke content, weetjes en informatie (logies, parcours, bezienswaardigheden,…) langs het parcours waardoor deelnemers op een interactieve manier een fantastische en leuke fietszomervakantie kunnen beleven in eigen land!” zegt Kristof De Smet van Keep Moving/Golazo.

 

Praktisch:
Registreer je vandaag nog op www.keepmoving.eu
Of download de gpx van De Brabantse Pijl cycling route op www.toerismevlaamsbrabant.be/debrabantsepijl

Tags: