Bierbeek wint de 9de editie van Kunst Op Komst, een wedstrijd van de provincie Vlaams-Brabant en Radio 2 Vlaams-Brabant.

Na een spannende finale met Kampenhout en Zaventem won Bierbeek Kunst Op Komst. Binnenkort is de gemeente, met ‘Werkplaats’ van Willy Peeters, een kunstwerk rijker. De opdrachten die de drie finalisten kregen via Radio 2 vervulden ze met groot succes en enthousiasme zodat het uiteindelijk de sms-ronde was die de doorslag gaf. 

 

Dit is reeds de tweede keer dat Bierbeek Kunst op Komst won. Ook in 2006 sleepte ze het kunstwerk ‘Een gesprek over Mariëtte’ van Peter Rogiers in de wacht.

 

‘Werkplaats’ zal een thuis vinden in de patio van het nieuwe administratief centrum in Bierbeek, naast CC De Borre. Het is een monumentaal bronzen kunstwerk van 130 cm dat op een piramidale sokkel wordt geplaatst.

Met Kunst op Komst willen we hedendaagse beeldende kunst dichter bij de mensen brengen en Vlaams-Brabant laten uitgroeien tot een openluchtpark met prachtige beelden. Bierbeek kon het best aantonen dat het kunstwerk een meerwaarde is voor haar cultureel erfgoed en de samenhang in de gemeenschap kan versterken.

Binnenkort starten de voorbereidende werken voor de plaatsing van het beeld, binnen enkele maanden zal het  met een groot volksfeest ingehuldigd worden.

 

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/kunstopkomst