De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt, samen met de provinciale landbouwkamer, voor 16.000 euro de organisatie van 9 korte-keten-activiteiten in Aarschot, Affligem, Dilbeek, Herne, Kampenhout, Lennik, Linter, Roosdaal en Zemst.

Met onze steun geven we gemeentebesturen, verenigingen, vzw’s en organisaties die een activiteit organiseren tijdens de Week van de Korte Keten een financieel duwtje in de rug.

Vaak is er aan de organisatie van een activiteit een risico verbonden waardoor heel wat verenigingen of organisaties afhaken. Hoofdvoorwaarde voor de toekenning is dat de activiteit moet bijdragen aan het positieve imago van onze Vlaams-Brabantse land- en tuinbouw.

Een overzicht van de projecten:
 

1

Gemeentebestuur Kampenhout: picknickwandeling op zaterdag 11 mei en organisatie van huifkartochten voor scholen langs wandelknooppunten met tussenstop aan hydrocultuur witloofboer.

€ 2.300

2

Boerenmarkt Teralfene: organisatie van belevingsboerenmarkt op vrijdag 10 mei met hapjes, drankjes en animatie.

€ 750

3

Opstart boerenmarkt De Fermerie: op vrijdag 10 mei in Cristal Monopole aan het station van Aarschot.

€ .1540

4

Vzw Herne Rabarber’t wil lokale producten in de kijker zetten door het aanbieden van een Rababox tijdens de Week van de Korte Keten met lokale producten.

€ 2.000

5

Organisatie opendeurdag met proevertjes en kookwedstrijd op zaterdag 11 mei aan bedrijf Melkerhei in Linter.

€ 250

6

Pajottenland+ vzw uit Roosdaal: Facebookadvertentie en vouwfolders om Rondje Bruegelen, een tocht door het Pajottenland langs ongekende baantjes en langs streekproductenten, op zondag 5 mei kenbaar te maken.

€ 420

7

FV Van Haesendonck uit Zemst: organisatie van boerenbelevingsmarkt op zondag 12 mei met degustatie hoeveproducten.

€ 1.500

8

Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeitelers: organisatie van 64ste aardbeitentoonstelling in Lennik.

€ 3.000

9

Werkgroep Fairtrade Dilbeek: Op donderdag 9 mei proeverij tijdens buurderij Dilbeek en fietsroute met pop-up proeverij in de Beleefhoek op zaterdag 11 mei.

€ 4.156

 

TOTAAL

€ 15.916

 

Tags: