Brazilianen komen Vlaams-Brabantse jongeren aanmoedigen voor Zuiddag 

Op donderdag 20 oktober was het Zuiddag. Meer dan 17.000 jongeren tussen 15 en 20 jaar gingen een dag werken en schenkten hun loon aan leeftijdsgenoten in het Zuiden. De provincie Vlaams-Brabant stelt ook 35 jongeren te werk. Een Braziliaans duo bracht tijdens een perssafari een bezoek aan de Vlaams-Brabantse jongeren in het Provinciehuis.

Ook onze provincie neemt deel aan Zuiddag. Niet minder dan 35 leerlingen van het 4de, 5de en 6de middelbaar worden zo voor één dag onze collega in het Provinciehuis of een provinciale instelling. Per jongere storten we 50 euro rechtstreeks aan Zuiddag.Zuiddag stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden.

Dit jaar gaat de opbrengst naar een project van KIYO in Brazilië. De kinder- en jongerenrechtenorganisatie wil er de maatschappelijk kwetsbare jongeren van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika, helpen opkomen voor hun recht op onderwijs en participatie. .
Meer info over het project: http://zuiddag.be/het-project