Uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat in Vlaams-Brabant het aantal overnachtingen in 2017 is toegenomen ten opzichte van 2016. Mee dankzij de inspanningen van Toerisme Vlaams-Brabant heeft de toeristische sector er een goed jaar op zitten. Op vrijdag 20 april werden de toeristische overnachtingscijfers in Vakantiewoning Bogaerde in Bekkevoort voorgesteld.

Toename aantal overnachtingen

Uit de voorlopige cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat er 2.032.932 overnachtingen werden geregistreerd. Dit is een toename van 10,3% ten opzicht van 2016. Vlaams-Brabant doet het hiermee beter dan het Vlaams gemiddelde (stijging van 5,7%). Hiermee is de terugval van het aantal overnachtingen naar aanleiding van de aanslagen in Brussel en Zaventem volledig weggewerkt.

De stijging van het aantal overnachtingen is er zowel dankzij de zakenreizigers als de toeristen die  komen voor ontspanning.

Steeds meer verblijfstoeristen komen naar het Hageland of de Groene Gordel voor de rust en het landschap, om er te wandelen of te fietsen.

 

Tags: